i5 7300HQ Oyunlarda Turbo Boost Devreye Girmiyor

Blaskal

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
IT Uzman Yardımcısı
Şu an kullandığım içinde İ5-7300HQ işlemcisi olan bir laptop var. Fakat şöyle bir sorun var. İşlemcinin temel frekansı 2.50, Turbo Boost frekansı ise 3.50 ama oyunlarda (mesela GTA5, The Withcer2) süreklik 2.50 Hz'de (*2496Mhz'de yani 2.50Ghz'de kalıyor sürekli*) sabit kalıyor. Normal masaüstü kullanımlarda Turbo boost devrede 2.50 GHz'yi geçiyor. Oyunlarda bu 2.50 GHz yani sabit temel frekansı nasıl arttırabilirim. Oyun-içi Turbo Boost'u nasıl devreye sokabilirim ?

(Masaüstü kullanımında)-
Adsız.jpg
örnek: (GTA5 başlangıç ekranında)-
grafik ayarları.jpg

örnek: (GTA5 oyun içi Ghz değeri)-
performans.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bende Core i7 6700 HQ var. Turbo modu el ile devreye sokuyorum ayarlardan güç seçenekleri yapıyorsun sonra orada dengeli, güç tasarrufu gibi modlar var. Yeni güç planı ekle diyorsun, sonra yüksek performans seçiyorsun. Ben öyle yaptım. Core i7 6700 HQ işlemciyi 3.30 3.40 GHZ kullanıyorum.

Merhaba yüksek performans secili pil ayarlarında. Masaüstünde takılırken turbo aktif ama oyuna girdiğimde aktif olmuyor.

Aynı işlemcili laptop bende de var.Aynı problemi yaşıyorum.(Monster Abra A5 V 12.1)
Şöyle bir durum var. Oyunlarda düşük grafik ayarlarında işlemci turbo boosta geçiyor ama yüksek grafik ayarlarında ise geçmiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı