i5 7400 %100 CPU kullanımı

sadece Fortnite ve Discord açıkken 70 ile 85 arasında kullanılıyor
%100 dediğiniz zaman başka şeyler mi açıktı peki? Kendimden biliyorum. Benim işlemcim de i3-8100, seninkiyle hemen hemen aynı. Oyun dışında arka planda çalışan uygulamalar etkiliyor performansı malesef.

Discord açmadan girmeyi denediniz mi hiç peki? Attığım videoya göre konuşuyorum ama o kadar sorun olmaması lazım.
tek başıma oynadığım zamanlar discordu kapatıyorum ve öyle giriyorum discord`un pek etkilediği yok 2 ile 6 arası kullanıyor buradaki sıkıntı fortnite`ın çok fazla işlemci kullanması (%75 ile %90 arası işlemci kullanıyor) biliyorumki oyunda grafik ayarlarını yükseltmek işlemci yükünü azaltıp ekran kartını kullandırtmam fakat oyunda fps değerim zaten çok yüksek olmadığı için ayar yükseltme gibi bir durum söz konusu değil.

Z170 anakarta uygun BIOS yüklendiğinde yapılabilir. "Z170 non k Overclock" diye internette aratınca gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Ki technopat üzerinde gerekli BIOS dosyalarına ulaşılabilir.
Çarpan kilidi açık olmayan işlemciye anakart alıp O.C deneyip şansa bırakmaktansa yeni işlemci alıp kullanmak daha iyi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı