Hocam kendi deneyimimle söyleyebilirim ki bazı oyunlarda, işlemciye yük bindiren oyunlarda darboğaz oluyor. Bu çok şiddetli olmasa da oluyor. Misal bf1, gta 5 vs. Maalesef ki 4 fiziksel çekirdekli 4 izlekli işlemciler bu tür oyunlara yetişemiyor.Bahsi geçen işlemcinin 1060'a darboğaz yapmaması gerekir.
Sıcaklıklar normal gözüküyor. Ancak BIOS versiyonunuz eski. BIOS'unuzu bu linkten güncelleyin.
Ekran kartı sürücüsü ve diğer sürücüler güncel değilse güncelleyin. Ayrıca işletim sisteminiz Windows 10 değilse mutlaka Windows 10'a geçin.
Yüksek ihtimalle oyunu düşük ayarlar/düşük çözünürlükte oynamanızdan kaynaklı bir GPU kullanımı düşüşü var. Oyunu hangi ayarlarda ve hangi çözünürlükte oynadığınızı belirtin.
Bana o kadarı yeterli olur ya, tamamdır.Hocam kendi deneyimimle söyleyebilirim ki bazı oyunlarda, işlemciye yük bindiren oyunlarda darboğaz oluyor. Bu çok şiddetli olmasa da oluyor. Misal bf1, gta 5 vs. Maalesef ki 4 fiziksel çekirdekli 4 izlekli işlemciler bu tür oyunlara yetişemiyor.
İ7 6700k olayına değinecek olursak. Ben oc yapmadan kullanıyorum ve bütün oyunlarda ortalama yüzde 95 üstü gpu kullanımı alıyorum. Darboğazın çözülür. Ama şöyle diyeyim bf1 de 32 vs 32 sv. De bu işlemci yüzde 80 85 kullanımlara ulaşıyor. Evet seni yine uzun süre idare eder ancak paran ve imkanın varsa Ryzen 3000 serisine geçmeni öneriyorum.
Evet dediğim gibi. Buna yapabileceğiniz tek şey işlemciyi değiştirmek ancak buna değer mi, tartışılır. Azarlamanıza da gücendim ama olsunHocam her şeyi ultra yapınca GPU kullanımı %99 oluyor evet. Ama FPS bu sefer 70 falan. Ben bu oyunu 144 fps stabil oynamak istiyorum. %85 CPU kullanımı falan oluyor.
Hocam estağfurullah öyle bir niyetim yoktu.Evet dediğim gibi. Buna yapabileceğiniz tek şey işlemciyi değiştirmek ancak buna değer mi, tartışılır. Azarlamanıza da gücendim ama olsunSonuç olarak benim dediğim gibi çıktı.
Tek bir mesaja göre elindekini işlemcini değiştirmeni önermiyorum ama sen bilirsin.
@Mehmet Ali Kaba İşlemciye yük bindiren oyunlar dahil yüksek ayarlarda oynadığın sürece hissedilecek bir darboğaz yaşamaz arkadaş bu ikiliyle. Ancak düşük ayarlarda oynarsa alacağı sonuç bu oluyor maalesef.
Yok hocam sizi azarlamadım ki ben orada, sadece PUBG gibi bir oyun en azından benim gibi bir oyuncu için düşük ayarlarda oynanır, sadece birkaç ayarı yüksek yapıyorum.Evet dediğim gibi. Buna yapabileceğiniz tek şey işlemciyi değiştirmek ancak buna değer mi, tartışılır. Azarlamanıza da gücendim ama olsunSonuç olarak benim dediğim gibi çıktı.
Tek bir mesaja göre elindekini işlemcini değiştirmeni önermiyorum ama sen bilirsin.
@Mehmet Ali Kaba İşlemciye yük bindiren oyunlar dahil yüksek ayarlarda oynadığın sürece hissedilecek bir darboğaz yaşamaz arkadaş bu ikiliyle. Ancak düşük ayarlarda oynarsa alacağı sonuç bu oluyor maalesef.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.