Çözüldü i5 7400 GTX 1050 Ti Darboğaz mı var?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha fazla  
Oyunlarda işlemcim %90-%100 aralığında çalışırken ekran kartım %50-%70 aralığında çalışıyor. Metro Exodus oyunu testlerine baktığımda insanlar 60+ FPS alıyorken ben 20-30 arası alıyorum.
MSI GTX 1050 Ti
Intel i5-7400

Çözüm
Kaspersky, Bitdefender, MalwareBytes kullanabilirsiniz. Eğer sorun tam anlamıyla çözülmezse en sağlam ve temiz bir yöntem olan temiz Windows kurulumu yapabilirsiniz. Sonrasında ise güncel sürücüleri yüklemeyi de unutmayın.
İşlemcinizin darboğaz yapmaması gerekiyor. O işlemci o kartı rahat besler. Öncelikle sisteminizin tamamını öğrenmemiz lazım. Kaç GB RAM var mesela? Çözünürlüğünüz nedir? MSI Afterburner ile sıcaklık değerlerini paylaşın. Başka oyun testlerini de söyleyin.

Normalde olmaması gerek böyle bir şeyin pc-builds.com'dan baktım %0.1 bottleneck var gösteriyor işlemcin tam gücünde çalışmıyor olsa gerek. Büyük ihtimalle işlemcinin ghz değeri normalinden düşük çalışıyor

Bende eskiden Pentium G4560 ve GTX 1050 Gaming X vardı, bu sistemle bile orta ayarlarda 40+ FPS alıyordum. İşlemcinin kartını rahatlıkla beslemesi gerek.

16 GB DDR4 2400 MHz RAM var. 1920X1080 çözünürlük var. Oyun esnasında 57-60 derece GPU, 50-60 derece ise CPU dereceleri var.

Hangi kalitede oynuyorsunuz oyunu? Mümkünse en azından medium seviyesine getirmeyi çalışın. V-sync kapalı mı? Oyun orijinal mi? PSU marka model nedir? Sistemde kurulu olan herhangi bir 3. parti yazılım/program çalışıyor mu? Mümkünse Kaspersky veya Bitdefender ile virüs/trojan temizliği yapın. O işlemciyle 1050 Ti uyumlu bir ikili, bir sıkıntı çıkmaması lazım performans noktasında.

Son düzenleme:
Gramcık darboğaz yapmaz bizim evin oradaki nette i5 4. nesil 1050 Ti vardı msı afterburner la bakarak PUBG oynadım darboğaz falan yoktu.

Metro Exodus'u Xbox Game Pass'ten oynuyorum. Low ayarda da 20-30 FPS arası High'da da 20-30 FPS arası. İzlediğim videolarda aynı sistemle 60 üstü FPS alıyorlar.
PSU Aerocool marka.

Metro Exodus'u Xbox Game Pass'ten oynuyorum. Low ayarda da 20-30 FPS arası High'da da 20-30 FPS arası. İzlediğim videolarda aynı sistemle 60 üstü FPS alıyorlar.
PSU Aerocool marka.

Oyunun 1050 Ti ile çalıştığına emin misiniz? Belki entegre GPU ile çalışıyordur, bir kontrol edin derim ona.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı