i5 7400 RX580 CPU%100 oluyor

Erdemaltn

Decapat
arkadaşlar merhaba öncelikle. PC konusunda bilgi sahibi olmadığımı söyleyerek sorunumu anlatmak isterim.
PC'de PUBG, call of D. War zone gibi oyunlara girdiğimde CPU%100 oluyor GPU%50 60'larda normal seyrediyor.
Dediğim gibi çok bilgi sahibi değilim PC topladığımız yere gittiğimde sizi Ryzen sisteme geçirelim dediler. Fakat ben sizlere danışıp hareket etmek istedim.

Sistemin parçaları
ASUS Z270-A anakart.
ASUS STRIX RX 580 8 GB ekran kartı.
Intel Core i5 7400 CPU işlemci 3.00 GHz.
Kingston HyperX Fury 8 GB 2400 MHz DDR4 2x8 16 GB.
Coler Master 700W. Power suply.
Ekran 144 Hz ASUS VG278Q.

CS-GO oynarken CPU 60-75 aralığında oluyor.

Format atıldı PC Windows 10 kuruldu BIOS güncellendi güncel sürücüler yüklendi fakat yine aynı oranlar oldu.

Bana bir yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 7400'le aynı sıkıntıyı GTX 1060 6 GB Gaming X modeli ekran kartında yaşadım. CPU %100 gösterirken GPU %60 %70'lerde geziyordu. Büyük bir darboğaz etkisi yaratıyordu ve özellikle PUBG'de bazı anlarda FPS'im 30-40'larda geziyordu. İşlemcimi satıp Ryzen 5 3600 ve ona uygun bir anakart aldım. Şu an sistemimden çok memnunum. Ayrıca bunun yanında 2400MHz RAM'lerimi satıp 3200MHz aldım ve resmen işlemciye beraber performansı uçtu PC'nin. Bir çok oyunda büyük FPS farkı yaşadım. Ryzen bir işlemciye geçmen senin için iyi olacaktır. İşlemci olarak önerebileceğim; Ryzen 5 1600, 300-400 lira daha fazla verebilirim dersen kesinlikle Ryzen 5 3600 öneririm.

4/4 bir 7.nesil Intel işlemcinin kullanım yüzdeliğinin yüksek olması anormal bir şey değil zaten, bunlar ilk çıktığından beri çoğu ağır oyunda zaten %80-100 arası kullanım değerlerine ulaşıyordu. Önemli olan oyun içerisinde ekran kartınızdan aldığınız verim, sizin bahsettiğiniz veriler büyük ihtimal düşük ayarlarda kaydedilmiş ve FPS değerleriniz de tahminimce tatmin edici seviyededir. Preseti ultra/high'a alın bir de, o zaman GPU kullanımının minimum %90-95 seviyelerinde gezdiğini görürsünüz. Çünkü i5 6500 + 1660 Ti ikilisiyle ortalama 120-130 FPS alanlar var o Warzone'da, eğer bütçeniz yeni ve daha güçlü bir sisteme geçmeye yeterli değilse bence yükseltmeye gerek yok o sistemi, AM5 veya 12. nesili bekleyin derim.

Son düzenleme:
Yeni işlemci alacaksanız 1600 AF size yetecektir.
4/4 bir 7.nesil Intel işlemcinin kullanım yüzdeliğinin yüksek olması anormal bir şey değil zaten, bunlar ilk çıktığından beri çoğu ağır oyunda zaten %80-100 arası kullanım değerlerine ulaşıyordu. Önemli olan oyun içerisinde ekran kartınızdan aldığınız verim, sizin bahsettiğiniz veriler büyük ihtimal düşük ayarlarda kaydedilmiş ve FPS değerleriniz de tahminimce tatmin edici seviyededir. Preseti ultra/high'a alın bir de o zaman GPU kullanımının minimum %90-95 seviyelerinde gezdiğini görürsünüz. Çünkü i5 6500 + 1660 Ti ikilisiyle ortalama 120-130 FPS alanlar var o Warzone'da, eğer bütçeniz yeni ve daha güçlü bir sisteme geçmeye yeterli değilse bence yükseltmeye gerek yok o sistemi, AM5 veya 12. nesili bekleyin derim.
Sizin dediğiniz daha doğru.

Tam emin değilim fakat istediğiniz program bu.
Yani şöylede bir durum var ben bunu war zoneden sonra takip etmeye başladım ve bu değerlerin olması biraz kafama takıldı belki eskiden beri bu tarz bir sorunum vardı fakat haberim yoktu dediğim gibi çok bilgi sahibi değilim.
İlginiz için teşekkürederim bir an işlemcim falan bozuldu gibi düşündüm , sitetmi toplayalı daha 2 yıl anca oldu.
Rayzn geçtiğimde ramlerimide değiştirmem gerekiyormu, yoksa sadece işlemci ve ana kart değişimi yeterli olurmu.

Dosya Ekleri

• pubg.jpg
    pubg.jpg
    417,2 KB · Görüntüleme: 38
  • pubg21.jpg
    pubg21.jpg
    298,7 KB · Görüntüleme: 38
Oyun içi değerleriniz aktif değil, açmayı bilmiyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GPU klnm olan kısım 1'e de düşebiliyor 90'da olabiliyor süürekli hareketli durumda.

Anlık %1'e düşüş gibi gözlemlenen durum RX serisine has bir durum, yani bir nevi sensör bugu gibi bir şey, önemli olan o %1'lere düştüğü zaman FPS de aynı oranda ciddi bir şekilde düşüş oluyor mu olmuyor mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı