i5 7400 ve GTX 1070 Donma ve takılmalar

İşlemci darboğazı yiyorsun demek ki. Benzer duruma daha önce forumda rastladım. İşlemci yükseltmek dışında kesin çözüm yok. İdarelik olarak DSR açmayı deneyebilirsin. i5'lerin de 6 çekirdeğe çıkmasıyla gelen güncellemelerle yazılımlar çoklu çekirdek kullanımına geçmeye başladı.

Sorunum şu şekilde çözüldü,başına gelen olursa yapsın. Kuzenim bios ayarlarımı bozmuş ve DDR Speed 800 Mhz de çalışmaktaydı,gerçek RAM hızına çıkarınca sorunum düzeldi,Nvdia denetim masasından ise 3. sekmede ki ayarı otomatikten çıkarıp GPU'yu seçtiğim de CPU100 lere dayanmamakta.

Sistemimde herhangi bir sorun olmamasına rağmen PUBG GTA V gibi oyunlarda donma ve kasma sorunları başladı. M.2 SSD'de sadece sistem kurulu WD 1 TB ve Samsung 750 GB HDD'ler mevcut. Disklerimi HD Tune Error scan ile test ettiğimde herhangi bir sıkıntı görünmemekte. Ama Ultra seviyede oynadığım oyunlar kasmalara neden oluyor. Sebebini bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Sistem Intel i5 7400
MSI Tomahawk Z270
Corsair Vengeance 8x2 CL15 RAM
MSI GTX 1070 GPU
Samsung 970 Evo Plus 250 GB M.2 SSD
1 TB WD HDD
750 GB Samsung HDD
Kullandığınız monitörde G-SYNC desteği var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı