i5-750 Turbo Boost Oyunlarda Çalışmıyor

Papiko

Kilopat
Kek günü
Arkadaşlar merhabalar, işlemcim bozulduğu için eski işlemcimi taktım sisteme fakat şöyle bir problem var ki Turbo Boost'um masaüstündeyken açılıyor oyunlarda veya stres testlerinde açılmıyor, açılıyorsa da sadece bir kısmı. Şöyle detaylandırıyım: Elimde i5-750 işlemci var. Maalesef kendi işlemcim bozulduğu için bunu takmak zorunda kaldım. Stok hızı 2.6 GHz. Bunun Turbolu hali normalde 3.5 iken oyunlarda sadece 2.8 oluyor, daha üstüne çıkmıyor ama masaüstündeyken görev yöneticisinden baktığım zaman bunun bazı zamanlarda 3.4'lere kadar çıktığını görebiliyorum ama dediğim gibi oyunlarda ve stres testlerinde maalesef 2.8'in üstüne çıkmıyor. Bunun bir ayarı falan var mı, yardımcı olabilirmisiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Turbo Boost bildiğim kadarıyla otomatik olarak çalışıyor, senin bir ayar yapmana gerek yok yani. Sürücülerini güncelledin mi?
Evet ama MSI Afterburner'la baktığım zaman sabit 2.8'e çıkıp orada kalıyor oyun içindeyken daha üstüne çıkmıyor hani zaten çıksa yazması gerekiyor orada keza stres testlerindede öyle,sürücü güncelleme derken sadece ekran kartı sürücüsünü güncelliyorum işlemcinin sürücü güncelleştirmesi var mı bi fikrim yok

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı