i5 7500 Alınır mı?

Siz 1000 liraya i7 7700k gösterin de ondan sonra tartışın. 2000 liradan ucuza bulunamıyor o işlemci, buyurun meydan sizin.

4 çekirdek devri bitti, evet. 6 çekirdek devri de bitiyor. Intel ağırdan olmasaydı zaten şu an işlemci metası 8 çekirdek olurdu. Ryzen 5 3600 8 çekirdek/16 izlek geliyor. 10. ya da 11. nesil i5 de buna binaen 8 çekirdek çıkacaktır. Tüm bunların çerçevesinde şu noktada fiziksel 4 çekirdek bir işlemciye para vermek hatadan başka bir şey olmayacaktır.

Eğer AMD, Ryzen 1600'ü 6/12 çıkarmasaydı, i5 8400 de 4/4 çıkacaktı.

Bu dediklerim tamamen yüksek seviye oyunculuk içindir. Yüksek FPS isteyen, güncel oyunları sorunsuz oynamak isteyenler için.

Bugün 6/6 işlemcilerin AC Odyssey, Battlefield gibi oyunlarda gayet de tıkandığını görüyoruz. PS5 de 8 güçlü çekirdekle çıkacak bir işlemciye sahip olacak. Oyunlar birer birer AMD Ryzen logosu altında açılmaya başladı. Birçok firma Ryzen'in getirdiği multi thread avantajlarını kullanmaya yönelik hamleler yapıyor. Artık yeni bir devir açılıyor ve Intel'in 6-7 nesil boyunca dayattığı 4/4 işlemciler o markanın üzerinde kara bir leke olarak anılacak.

Ne 7700k ne 7500 ne de 8100. Aklı olan bu işlemcilere para vermesin. 1400 ona vereceğine 1200'e R5 2600 alır, yanına 450'ye B450 anakart alırsın, evladiyelik kullanırsın.

Ayrıca kimse ucuza 7700k ya da 7600k satmıyor. 1000 TL'den ucuza 7700k'yı kim satıyormuş atın da görelim.

Sahibinden en ucuz 7600k: 1350 TL.
Sahibinden en ucuz 7700k: 2099 TL.
Ben 1500 TL ye i5 7500 alacağı için o fiyata anakartı değiştirmeden kullanabileceği ikinci el İ7 7700K ve ya i5 7600K tavsiye ettim. Gerçekten bunu anlamak çok mu zor?
6 çekirdeği anakart değiştirmeden, 1500 TL nin altında bir maliyetle alma şansı var mı bu arkadaşın ?
Benim önerimi eleştiren adam i3 8100 tavsiye ediyor.
Devri bitti dediğiniz işlemciyi 2080 TI ile kullanan çok insan var. Şu an 1500 TL ye alınan hiçbir işlemci ileriye dönük olmaz zaten.
Ayrıca İ7 7700K da hyper threading Teknolojisi var ama i5 9600k da yok mesela. Ayrıca 8 sanal çekirdek var. 9600K 6/6 iken 7700K 4/8 , yani 12 çekirdek gibi işlem yapıyor ikisi de. 7700K nın devri bittiğinde günümüzdeki birçok işlemcinin de devri bitmiş olacaktır çünkü halen üst seviye bir işlemci.

1500 TL civarında dedim.

"Burada OC yapılmış 8700 vs 7700 ün karşılatırılması var. 1000 TLden daha ucuza 8700K yı stock hızında yakalayacak bir işlemci almış olacak. "

O işlemciyi niye o fiyata satıyor acaba? Hem de bu sabah eklenmiş. Bu arkadaşa yar olacak mı? O işlemciyi havada kaparlar. Hep o fiyata bulunmuyor nihayetinde, ben bunu kastettim. Sürekli o fiyata satılamaz, satılmayacak da. Kimse elindeki ürünü hiç pahasına satmak istemez.

Saçmalamayın lütfen Ryzen 2600 ün İ7 7700K dan iyi olması mümkün değil. Öyle bir şey olsa Ryzen piyasayı siler süpürürdü. Ryzen 5 ler tek çekirdek performansı düşük olduğu için i5 lerin gerisinde. İ7 7700K dediğimiz işlemci 2 yıl önce Intel'in en güçlü oyun işlemcisiydi.

İ3 daha iyi demediniz ama i3 tavsiye edip i7 7700K ya para verilmez dediniz. İşlemcileri pek bilmediğiniz buradan belli.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Türkçe anlama kıtlığı yaşıyorsunuz galiba, R5 2600 i7 7700k'dan daha iyi dediğimi hatırlamıyorum. R5 2600 F/P olarak daha iyi bir işlemcidir. 6 çekirdek ve 12 izleği olduğu için daha ileriye dönüktür.

"Burada OC yapılmış 8700 vs 7700 ün karşılatırılması var. 1000 TLden daha ucuza 8700K yı stock hızında yakalayacak bir işlemci almış olacak. "

O işlemciyi niye o fiyata satıyor acaba? Hem de bu sabah eklenmiş. Bu arkadaşa yar olacak mı? O işlemciyi havada kaparlar. Hep o fiyata bulunmuyor nihayetinde, ben bunu kastettim. Sürekli o fiyata satılamaz, satılmayacak da. Kimse elindeki ürünü hiç pahasına satmak istemez.
Ben de almayı düşündüğüm için arada takip ediyorum. Arada böyle ilanlar oluyor ama 2-3 gün içinde satılıyor. 2-3 gün önce 1700 TL ye 8700K vardı mesela.
Pek acelem olmadığı için araştırmadım ama elden teslim almak lazım bu fiyatlarda alabilmek için sanırım.
Ben de ya i7 7700K alacağım ya da yeni nesil 10mm intelleri bekleyeceğim. 2 yıl içinde ekran kartını değiştirmeyi düşünmediğim için muhtemelen yeni nesil işlemcilerle birlikte güncellerim.
Türkçe anlama kıtlığı yaşıyorsunuz galiba, R5 2600 i7 7700k'dan daha iyi dediğimi hatırlamıyorum. R5 2600 F/P olarak daha iyi bir işlemcidir. 6 çekirdek ve 12 izleği olduğu için daha ileriye dönüktür.
Tabi geride kalıyor ama ileriye dönük. Güzel mantık. Umarım gelecekte geçer.

Ben de almayı düşündüğüm için arada takip ediyorum. Arada böyle ilanlar oluyor ama 2-3 gün içinde satılıyor. 2-3 gün önce 1700 TL ye 8700K vardı mesela.
Pek acelem olmadığı için araştırmadım ama elden teslim almak lazım bu fiyatlarda alabilmek için sanırım.
Ben de ya i7 7700K alacağım ya da yeni nesil 10mm intelleri bekleyeceğim. 2 yıl içinde ekran kartını değiştirmeyi düşünmediğim için muhtemelen yeni nesil işlemcilerle birlikte güncellerim.

Gelecekte geçecek zaten oyunlar artık çoklu çekirdeğe yöneiliyor ee haliyle AMD daha önde duracak hele ki İNTEL'den daha ucuza alabileceğin bir işlemcinin çekirdek sayısının vb. fark atması ayrı konu en mantıklısı B450 anakart ile R5 2600 alması olurdu şahsen.

Bu oyundan oyuna değişen bir durum. 6 fiziksel çekirdeği kullanan AC Odyssey gibi oyunlarda 7700k halihazırda geri kalacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Epey başbaşalar burada. 1600 bir miktar geride. 2600'ün 1600'e göre artan tek çekirdek performansını düşünürsek, bu tür oyunlarda 2600'ün ağır basacağı aşikar.

Ama tabii R5 1600'e overclock yapılmış. Ne kadar performans aşırtılmış bunu da öğrenmek lazım. Aradaki fark daha çok olabilir ya da benim tahmin ettiğim gibi olmayabilir.

Ha CSGO, PUBG oynayacaksan, i5 7400 bile daha iyi performans verecektir. Ona zaten bir şey diyen yok. Burada seçim kullanıcının. Eski DX11 oyunlarına mı yatırım yapacak, yoksa geleceğe yönelik mi davranacak?

%30 tek çekirdek performansı farkı yemesine rağmen çok çekirdek kullanmayı seven AC Origins'te baş başa giden 1600 ve 7700k gerçeği var.

Ha o fiyata bulursak tabii ki kaçırmasın alsın. Ben genel piyasa fiyatları babında konuştum. İnsanlar zamanında 7700k'yı 2500 lira üstü fiyatlara aldıkları için ucuza satmak istemiyorlar. Anlayabiliyorum. Ama piyasa da böyle.

Son düzenleme:
Bu oyundan oyuna değişen bir durum. 6 fiziksel çekirdeği kullanan AC Odyssey gibi oyunlarda 7700k halihazırda geri kalacaktır.

Epey başbaşalar burada. 1600 bir miktar geride. 2600'ün 1600'e göre artan tek çekirdek performansını düşünürsek, bu tür oyunlarda 2600'ün ağır basacağı aşikar.

Ha CSGO, PUBG oynayacaksan, i5 7400 bile daha iyi performans verecektir. Ona zaten bir şey diyen yok. Burada seçim kullanıcının. Eski DX11 oyunlarına mı yatırım yapacak, yoksa geleceğe yönelik mi davranacak?

%30 tek çekirdek performansı farkı yemesine rağmen çok çekirdek kullanmayı seven AC Origins'te baş başa giden 1600 ve 7700k gerçeği var.

Ha o fiyata bulursak tabii ki kaçırmasın alsın. Ben genel piyasa fiyatları babında konuştum. İnsanlar zamanında 7700k'yı 2500 lira üstü fiyatlara aldıkları için ucuza satmak istemiyorlar. Anlayabiliyorum. Ama piyasa da böyle.

Her şey çekirdek sayısı değil, mimari de önemli. 1080 TI piyasaya çıktığında oyun için en güçlü işlemci 7700K idi, Ryzenler oyunlardan çok render için daha uygun. Ayrıca Ryzenlerin OC yapıldığında kazandığı güç İntel işlemciler kadar fazla değil. Ryzenlerin tek çekirdek performansı da düşük.
İ7 7700K OC = İ7 8700K stock
Son olarak Sıfır alınır mı ? -Alınmaz
2000 TL ye alınız mı - alınmaz
Kimin için uygun ?
Uyumlu anakartı olan, uygun fiyata bulan (1500 TL) insanlar alabilir. Anakart değiştirmeden kullanılır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı