Çözüldü i5 7500 en yüksek hangi GPU ile sorunsuz çalışır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Marchempas

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar şu anda i3 7100 Kullanıyorum fakat işlemcimi değiştireceğim i5 7500 CPU sunu en yüksek hangi ekran kartıyla darboğazsız kullanabilirim ve i5 7500 ile i5 6500 arasında ne kadar bir performans farkı var cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Aynı işlemciyi 1060 6 GB ile kullanıyorum. Şu ana kadar AC Origins/Odyssey dışında, BF 1 Online da dahil olmak üzere hiçbir oyunda darboğazla karşılaşmadım diyebilirim. Bu işlemciyle 1080p ultra ayarlarda GTX 1070/1660'a kadar çıkılabilir, bazı nadir ağır oyunlarda rahatsız etmeyecek şekilde biraz darboğaz olsa da bu kartlarla çoğu oyundan genel anlamda tatmin edici performans elde edilebilir. Ama en uyumlu ve daha sağlıklı olacağını düşündüğüm kartlar 1060 6G/RX 580 8G ikilisi derim. RTX 2070/2060 serileriyle 1080p'de darboğazın kralını yaşar, hiç bulaşmayın bu düzeydeki kartlara. 6500 ile 7500 arasında da az da olsa ufak güç farklılıkları mevcut, 6500 için maksimum 1060 3G ya da RX570 kombini yapılması çok daha sağlıklı olur.
arkadaşlar benim gözüm 2k veya 4k da değil 1080p benim için ideal çözünürlük. istediğim şey i5 7500 e alabileceğim en yüksek ve darboğaz yapmadan besleyebilecek grafik kartı
bide i5 7500 ve 6500 arasındaki performans fakını nedir bilen biri yazarsa sevinirim :)

Aynı işlemciyi 1060 6 GB ile kullanıyorum. Şu ana kadar AC Origins/Odyssey dışında, BF 1 Online da dahil olmak üzere hiçbir oyunda darboğazla karşılaşmadım diyebilirim. Bu işlemciyle 1080p ultra ayarlarda GTX 1070/1660'a kadar çıkılabilir, bazı nadir ağır oyunlarda rahatsız etmeyecek şekilde biraz darboğaz olsa da bu kartlarla çoğu oyundan genel anlamda tatmin edici performans elde edilebilir. Ama en uyumlu ve daha sağlıklı olacağını düşündüğüm kartlar 1060 6G/RX 580 8G ikilisi derim. RTX 2070/2060 serileriyle 1080p'de darboğazın kralını yaşar, hiç bulaşmayın bu düzeydeki kartlara. 6500 ile 7500 arasında da az da olsa ufak güç farklılıkları mevcut, 6500 için maksimum 1060 3G ya da RX570 kombini yapılması çok daha sağlıklı olur.

Son düzenleme:
Çözüm
aradığım cevap bee saolasın kardeşim
aradığım cevap bee saolasın kardeşim
ac unity oynuyorsan kaç fps alıyorsun malum teknik açıdan rezalet bi oyun ?

@Marchempas , oynayalı uzun zaman oldu bu oyunu, evet dediğiniz gibi optimizasyon açısından oldukça sıkıntılı bir oyundu, very high preset ayarlarda ortalama 65-70 FPS alabiliyordum yanlış hatırlamıyorsam, ayrıca oyunun HBAO+ ve Nvidia Gameworks ayarlarını kapalı tutmanı tavsiye ederim, çünkü bu ayarlarla beraber ultra high'a alınca 40-45 FPS'ye kadar inmişti değerler, en stabil 60 FPS deneyimi için custom presette very high grafikler + Bloom on + FXAA + Nvidia Gameworks off şeklinde ayarlamak en iyisi.

@Marchempas , oynayalı uzun zaman oldu bu oyunu, evet dediğiniz gibi optimizasyon açısından oldukça sıkıntılı bir oyundu, very high preset ayarlarda ortalama 65-70 FPS alabiliyordum yanlış hatırlamıyorsam, ayrıca oyunun HBAO+ ve Nvidia Gameworks ayarlarını kapalı tutmanı tavsiye ederim, çünkü bu ayarlarla beraber ultra high'a alınca 40-45 FPS'ye kadar inmişti değerler, en stabil 60 FPS deneyimi için custom presette very high grafikler + Bloom on + FXAA + Nvidia Gameworks off şeklinde ayarlamak en iyisi.
senin kadar iyi cevap veren şu sosyalde görmedim teşekkür ederim

senin kadar iyi cevap veren şu sosyalde görmedim teşekkür ederim

Rica ederim, hakim olduğum konularda elimden geldiğince kafasında soru işaretleri olan insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Forumu biraz daha detaylı gezerseniz @Shimada Sensei, @Motionless IN White , @CillianMurphy gibi çok yönlü bilgisi olan arkadaşların da en iyi biçimde yardımcı olmaya çalıştıklarını ve özellikle sorunlara objektif olarak çözüm odaklı analitik yaklaşım sergilediklerini de görebilirsiniz. Diğer başka bir konuda görüşmek dileğiyle iyi sosyaller...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı