I5 7500 Sistemden Ryzen 5 3600 Sisteme Geçmeye Değer mi?

• Konuyu başlatan Silinen üye 164587
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 2.272
Konuşmalarına bakınca benim bildiğim gayet açık. 😄 Bak bu kadarcık zamanda benim forumda yazdığımın yarısı kadar yorum yapmışsın. Ama benim aldığım beğeninin altıda biri kadar beğeni alamamışsın. Boş yazmışsın yani şimdi olduğu gibi. i5 7500 ve GTX 1060 3GB fazlasıyla dengeli bir seçim. i5 7500 BFV'te 100 FPS gösterir fakat GTX1060 3GB gösteremez. Anladın mı şimdi ne demek istediğimi. RTX 2080ti ve 144Hz bir monitörü olsa tamam i5 7500 yetersiz dersin. Ekran kartı 144FPS rahat verebilecekken işlemci 100de takılı kalmış dersin. Anlarım. Ama GTX 1060 3GB'ın işleyebileceği grafiğe i5 7500 rahat iskelet giydirir bilgili kardeşim benim. Sen rahat ol.
Mesele işlemciyle ekran kartının dengi dengine olması değil. i5 7500 ile BF1 veya BF5 MP oyna bakalım ne oluyor 😀. Attığın videoda bile %85-95 arası çalışıyor işlemci. i5 7500 den 3600'e geçmek dünya kadar fark yaratır.

Mesele işlemciyle ekran kartının dengi dengine olması değil. i5 7500 ile BF1 veya BF5 MP oyna bakalım ne oluyor 😀. Attığın videoda bile %85-95 arası çalışıyor işlemci. i5 7500 den 3600'e geçmek dünya kadar fark yaratır.

Birkaç örnekte fark yaratıyor diye dünya kadar fark var demek çok da mantıklı değil. Şu an GTX 1060 kullanan birinin sadece oyun için i5 7500'den r5 3600'e geçmesi mantık dışı. Şöyle bir düşünün isterseniz, R5 3600 için Anakart, İşlemci ve Ryzen işlemciler düşük MHz değerlerinde verimli olmadığı için RAM masrafı eklenecek.

Buna şöyle bir kabaca bakarsak yaklaşık 3000 TL'yi gözden çıkarmak demek oluyor. Ben olsam bu durumda ekran kartını satarım ikinci el bir 7700k ile RTX 2060 kovalarım. Fark yaratması mantıklı olduğu anlamına gelmiyor demek istediğim bu.

Birkaç örnekte fark yaratıyor diye dünya kadar fark var demek çok da mantıklı değil. Şu an GTX 1060 kullanan birinin sadece oyun için i5 7500'den r5 3600'e geçmesi mantık dışı. Şöyle bir düşünün isterseniz, R5 3600 için Anakart, İşlemci ve Ryzen işlemciler düşük MHz değerlerinde verimli olmadığı için RAM masrafı eklenecek.

Buna şöyle bir kabaca bakarsak yaklaşık 3000 TL'yi gözden çıkarmak demek oluyor. Ben olsam bu durumda ekran kartını satarım ikinci el bir 7700k ile RTX 2060 kovalarım. Fark yaratması mantıklı olduğu anlamına gelmiyor demek istediğim bu.
10.nesili çıkacak işlemcinin 7.neslini almak ne kadar mantıklı olur bu tartışılır ama bence en mantıklısı elindeki pcyi çıkartıp yeni nesil bir pc toplaması daha uzun ömürlü olacaktır onun için Ben Ryzen 3500x ve Rx 5600lü bir sistem yapmayı düşünüyorum çıkmasını bekliyorum onun için 5 6 sene rahat götürecek.

10.nesili çıkacak işlemcinin 7.neslini almak ne kadar mantıklı olur bu tartışılır ama bence en mantıklısı elindeki pcyi çıkartıp yeni nesil bir pc toplaması daha uzun ömürlü olacaktır onun için Ben Ryzen 3500x ve Rx 5600lü bir sistem yapmayı düşünüyorum çıkmasını bekliyorum onun için 5 6 sene rahat götürecek.
RX 5600 ve R5 3500X performans anlamında oyun için 5-6 sene götürecek bir sistem olmayacak bence. El, elin eşeğini ıslık çalarak ararmış diye bir söz vardır. Buraya yazarken konu sahibi için komple sistem alsın, onu yapsın bunu yapsın demek kolay. Şu an arkadaşın elindeki bütçeye göre en mantıklısını yapmaya çalışıyoruz, maalesef buradaki herkesin parası "direkt yeni sistem alayım" diyebilecek kadar bol değil.

7. Nesil İşlemci tavsiye ederken neye kıyasla olduğunu belirttim zaten. Tekrar belirteyim; R5 3600, Anakart ve RAM'e verilecek para ile eldeki işlemci satılıp i7 7700K ve RTX 2060 veya RX 5700 için bütçe esnetilebilirse çok daha uygun olur. Şöyle ki eğer bu arkadaş R5 3600 aldıktan sonra yakın zamanda GTX 1060'ı da elden çıkartıp yeni bir GPU alabilecek ekonomiye sahipse 7. Nesil CPU almak tabi mantıksız olur.

Ha bu arada işlemci illaki değiştireceğim diyorsan. Eğer ileride ekran kartını değiştireceksen değiştir. Eğer iş yapıyorsan bilgisayarında, edit, render gibi işlemler yapıyorsan o işlemciyi al. Eğer amaç oyun bilgisayarı yapmaksa i5 9600'ün tekli çekirdek gücüne yaklaşamaz bahsettiğin işlemci. Oyun için i5 9600 veya i5 9600k al. Uzun uzun AMD sevicilerle tartışmayacağım. 10 saat çocuklara teknik terimler ve sayılarla bile anlatsan "AMD daha iyi." diyor başka bir şey demiyorlar. Dün bir konu açtı birisi. "Ryzen 7 3700X aldım. Arkadaşım i5 9600k'lı sistem topladı. Benden 6000 lira daha az para harcadı oyunlarda 20FPS'e kadar daha yüksek alıyor. Nasıl oluyor bu iş? "Diye sordu. Hiç kimse gelip adamın derdini çözmedi ki çözülecek bir şey yok ortada. Normali buydu. Birisi hatta "Birde render yapın, o zaman görülür kiminki daha iyi bakalım." dedi ya. 😀 Yorumun sümükleri akıyordu resmen.

@Recep Baltaş Moderatör arkadaş ile bu sorunu çözemediğim ve size ulaşmak için başka bir yol bilmediğim için bu şekilde söylüyorum; var olmayan konuları varmış gibi göstererek veya var olan konunun içeriğini çarpıtarak burada paylaşan ve bunu raporladığım için paranoyak ve taraflı muamelesi yapan moderatör arkadaşıma teşekkür ederim. Umarım bu gönderiyi siz de değerlendirirsiniz.

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla, konu sahibi kardeşimiz, RTX 2070 ekran kartı almayı planlıyor. GTX 1060 da kalmayacak yani.

Oyun odaklı kullanılacak şekilde, bu kartı besleyecek hangi işlemci daha mantıklı olur?

1060 3gb ve i5 7500'un harika dengesini bir kenara bırakırsak ve bu soruya odaklansak daha iyi olur bence. 😊

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı