İ5 7600 sistem 3.9 GHz'den aşağı inmeme sorunu

Kubi5897

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar resmin nasıl ekleneceğini bulamadım bende link olarak ekledim.
Msi Command Center'dan alınan resim:
1.png

Core Temp Programından Alınan Resim:
2.png

Arkadaşlar bu ekran alıntıları masa üstündeyken ve arkada hiçbir program açık değilken alındı. Sürekli böyle 3,9GHZ'den aşağı inmiyor. Ben sisteme yük bindirecek bi iş yapmıyorum niye 3.5GHZ'lik işlemcim 3.9GHZ de çalışıyor. Sistemin normal GHz'de çalışması için nasıl bir yol izlemeliyim ?
Anakart: MSI H270 Gaming M3
İşlemci: İntel İ5 7600

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev yöneticisini açıp performans sekmesinde CPU kısmını incelermisin.
Sistemin sürekli o hızda çalışmaz. sürekli %100de çalışıyorsa arka plandaki bir uygulama yüzündendir.
Gösterdiğin görsellerideki hızlar max ghz değerleri. İşlemci sıcaklığında normal gözüküyor zaten.4.1 ghz ye kadar intel garantili çalışabilir . :D

Hocam problemi araştırdım buldum çözümünü. Laptoptan masaüstüne geçtiğim için güç ayarları bölümünde(Nasıl olsa pil bitme derdim yok diye) "Yüksek Performans"ı seçmiştim. Bu seçim bilgisayarın ne kadar güç kullanacağını gösteriyor zannediyordum. Meğerse sürekli performans modunda çalışmasına neden oluyormuş. "Dengeli"ye alınca düzeldi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı