I5-7600K ve GTX 1070 FPS Düşme Sorunu

Jıjoe

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar resimde de görüldüğü gibi işlemci yüzde yüz ama ekran kartı az kullanılıyor. Bu darboğaz denen şey fakat sorun bunun olmaması gerekiyor. İşlemci I5-7600K, ekran kartı ASUS GTX 1070. Bu sorun artık çok canımı sıkmaya başladı. İşin en garip yanı ise oyuna girince sorun yok yani fotoğrafı R6'da çektim, oyuna girdikten sonra hiçbir ayar değişikliği yapmadan 80-90 FPS alırken 1 saat sonra aşağı yukarı 30-40 FPS düşüş olmaya başlıyor. İlk akla gelen ısınıyordur ama ısınmıyor da. Resimde de görüldüğü gibi işin içinden çıkamadım. GTA 5 gibi oyunlarda da oluyor bir bilen yardım ederse sevinirim. Resimde 69 FPS olduğuna bakmayın 45'lere kadar düşüyor.

IMG_20190819_232346.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Farkettiysen o sıra fps 30-40 değil ileri zamanlarda oluyormuş.
hayır o dar bi alana baktığım için o anda. fotoğrafı çektiğimde 45 lere kadar düşüyordu baktığın yere göre değişir
Alakası olduğunu ben de sanmıyorum, overclock yapıp denemeni önerecektim 😀

Oyun içi grafik ayarları, çözünürlük nasıl?

Tüm sürücüler ve anakart BIOS'u güncel mi?
ayarlar 1080p high güncel driverlar

Ayarları ultra yapıp anti aliasing ayarını sona çekip dener misin bir de. Ayarları yükseltmek yükü ekran kartına atacaktır.
onu ve türlerini hem r6 da hem gta 5 de denedim mesala görüntüyü 2k yapmak veya ultraya çekmek gibi. tek olan şey ekran kartı kullanımı artıyor ama fps 60 ı geçemiyor bu sefer ekran kartı kullanımı %90 ve üstü oluyor.

Hocam hemen hemen aynı sistemi kullanıyoruz. Benim işlemcim 6600K ama ikisi de hemen hemen aynı.
Stok kullandığımda bazı oyunlarda beni tatmin etmiyor ama 4.6 GHZ’da çok memnunum. 1070’in tam performansını alabiliyorum bütün oyunlarda.

Senin sorunun bence işlemciyi stok kullanman.
Anakartın da Z serisi değilmiş. Eğer yakın zamanda ekran kartını değiştirmeyi düşünmüyorsan Z270 anakart alıp OC yapmanı tavsiye ederim.
5.0 GHZ çıkarsan arada çok fark olduğunu göreceksin. %30 kadar bir performans artışı olur.

Hocam hemen hemen aynı sistemi kullanıyoruz. Benim işlemcim 6600K ama ikisi de hemen hemen aynı.
Stok kullandığımda bazı oyunlarda beni tatmin etmiyor ama 4.6 GHZ’da çok memnunum. 1070’in tam performansını alabiliyorum bütün oyunlarda.

Senin sorunun bence işlemciyi stok kullanman.
Anakartın da Z serisi değilmiş. Eğer yakın zamanda ekran kartını değiştirmeyi düşünmüyorsan Z270 anakart alıp OC yapmanı tavsiye ederim.
5.0 GHZ çıkarsan arada çok fark olduğunu göreceksin. %30 kadar bir performans artışı olur.
ben kökten işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum artık :)

ben kökten işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum artık :)
10. Nesili beklemeni şiddetle tavsiye ederim :) 9. Nesil yakında eski nesil olacak ve soket değişiyor.
Ben de 10. Nesilde muhtemelen değiştirim ama dediğim gibi 1070 ile kullanmaya devam edeceksen OC yapıp sıkıntısız kullanabilirsin.

AMD ısınma sorununu falan çözerse 3600 da F/P açısından güzel bir işlemci. 8700 dengi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı