I5-7600K ve GTX 1070 FPS Düşme Sorunu

Jıjoe

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar resimde de görüldüğü gibi işlemci yüzde yüz ama ekran kartı az kullanılıyor. Bu darboğaz denen şey fakat sorun bunun olmaması gerekiyor. İşlemci I5-7600K, ekran kartı ASUS GTX 1070. Bu sorun artık çok canımı sıkmaya başladı. İşin en garip yanı ise oyuna girince sorun yok yani fotoğrafı R6'da çektim, oyuna girdikten sonra hiçbir ayar değişikliği yapmadan 80-90 FPS alırken 1 saat sonra aşağı yukarı 30-40 FPS düşüş olmaya başlıyor. İlk akla gelen ısınıyordur ama ısınmıyor da. Resimde de görüldüğü gibi işin içinden çıkamadım. GTA 5 gibi oyunlarda da oluyor bir bilen yardım ederse sevinirim. Resimde 69 FPS olduğuna bakmayın 45'lere kadar düşüyor.

IMG_20190819_232346.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
10. Nesili beklemeni şiddetle tavsiye ederim :) 9. Nesil yakında eski nesil olacak ve soket değişiyor.
Ben de 10. Nesilde muhtemelen değiştirim ama dediğim gibi 1070 ile kullanmaya devam edeceksen OC yapıp sıkıntısız kullanabilirsin.

AMD ısınma sorununu falan çözerse 3600 da F/P açısından güzel bir işlemci. 8700 dengi.
10. nesili bende takip ediyorumda çıktı ama daha satışa verilmedi ekimde üni başlayacak okul zamanı yoğun olduğu için pek takılamıyorum ya böyle idare edip 10. nesil bekliycem yada 9. nesil alacağım bakalım daha karar veremedim :)

10. Nesilde thread sayısı 2 katına çıkacak diye yazıyor her yerde. Eğer böyle olursa İ5’ler 6/12 olacak ve gerçekten o zaman kayda değer bir performans artışı olacak. Tıpkı 7. ile 8. nesil gibi.
8 ile 9 arasında %1 bile fark yok OC sonrası :)
Bazı kaynaklara göre eylülde bazı kaynakalara göre ise 2020’nin ilk çeyreğinde çıkıyor.

10. Nesilde thread sayısı 2 katına çıkacak diye yazıyor her yerde. Eğer böyle olursa İ5’ler 6/12 olacak ve gerçekten o zaman kayda değer bir performans artışı olacak. Tıpkı 7. ile 8. nesil gibi.
8 ile 9 arasında %1 bile fark yok OC sonrası :)
Bazı kaynaklara göre eylülde bazı kaynakalara göre ise 2020’nin ilk çeyreğinde çıkıyor.
valla açıklamaları heyecanlandırıyor tabi beklemek daha mantıklı olacak gibi :)

Ekran kartınızın sürücüsü en güncel sürümde mi ? Nvidia'nın son sürücülerinde de böyle sorunlar vardı diye biliyorum.Birkaç eski sürücüyü kurun lakin bunu yaparken DDU yazılımıyla ekran kartı sürücünüzü kaldırın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD voltaj sorunu vardı. Son zamanlarda böyle konular açılmıyor, sorun BIOS güncellemesiyle çözülmüştür. Zaten genelde MSI anakartlarda oluyordu bu olay.
Bir sorum daha olacak size 10. nesli beklemek istemez isem siz olsanız i7-8700 yada 9700k yada amd ryzen 7 den mi bir şey önerirsiniz ikisi içinde anakart'ı değiştirmek zorundayım zaten (ryzen yani amd ye hakim değilim) ?

Birde i7-8700 k ile 9700k'nın fiyatları neden birbirine çok yakın ?

Ryzen 3000 serisi 2000’e göre iyi de hala 1080P’de K serisi işlemcilerin gerisinde. 9600K OC sonrası 3700X’i geçiyor.
Ben AMD’nin Intel kadar stabil olacağını da sanmıyorum.
Bu arada 3600’deki sorun hala devam ediyor henüz BIOS çıkmadı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı