i5 7600K ve GTX1660 Ti sistem performans sorunu

luigi

Kilopat
Daha fazla  
Sistem yaklaşık 1-2 aydır LOL hariç her oyunda çok kötü performans veriyor. Sistem bilgilerini ve ekran görüntülerini ekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ekran görüntüleri garip şekilde çıkmış, sebebini bilmiyorum. CS:GO'da yüksek ayarlarda alınmıştır.
  • i5 7600K CPU.
  • GeForce GTX 1660 Ti.
  • 8 GB RAM.
  • MSI B250 GAMING M3 anakart.

Sistem yaklaşık 1-2 aydır LOL hariç her oyunda çok kötü performans veriyor. Sistem bilgilerini ve ekran görüntülerini ekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ekran görüntüleri garip şekilde çıkmış, sebebini bilmiyorum. CS:GO'da yüksek ayarlarda alınmıştır.
  • i5 7600K CPU.
  • GeForce GTX 1660 Ti.
  • 8 GB RAM.
  • MSI B250 GAMING M3 anakart.
Dostum oyun içinde OSD açıp ekran görüntüsü alıp atar mısın?

2020-05-06 (13).png

Dostum oyun içinde OSD açıp ekran görüntüsü alıp atar mısın?
Oyun içinde ekran görüntüsü aldığımda bu şekilde gözüküyor işte. Küçültüp yüklediğim içinde gözükmüyor sanırım yazılar. Ben yazan verileri yazayım buradan. Ekran kartı kullanımı %28 ortalama. İşlemci %85 ağırlıklı çalışıyor. FPS ise 70-140 arası değişiyor. Ayarları düşürdüğümde de FPS yine düşük oluyor.
Driver'lar güncel mi?
İşlemci chipset dışında güncel hepsi.

Eki Görüntüle 555104

Oyun içinde ekran görüntüsü aldığımda bu şekilde gözüküyor işte. Küçültüp yüklediğim içinde gözükmüyor sanırım yazılar. Ben yazan verileri yazayım buradan. Ekran kartı kullanımı %28 ortalama. İşlemci %85 ağırlıklı çalışıyor. FPS ise 70-140 arası değişiyor. Ayarları düşürdüğümde de FPS yine düşük oluyor.

İşlemci chipset dışında güncel hepsi.

Driver'lerin hepsini son sürüm güncelle işlemcin darboğaz yapıyor ki CS:GO'da çok normal bir durum oldu artık başka oyunlarda göstergeyi SS alır mısın.

Ekran görüntüsü işini beceremiyorum maalesef 🙂. R6 Siege'de %100 işlemci kullanımı, %50 GPU kullanımı vardı en yüksek ayarlarda. FPS ortalama 100. işlemci yetersiz kalıyor galiba.

Evet darboğaz oluyor. İşlemci gösterge ayarından sıcaklığını aktif edip bir de aynı ayarlarda işlemci sıcaklığınıda yazarsan daha kesin konuşabilirim. İşlemcinin o kadar da darboğaz olmaması gerekirdi belki yüksek sıcaklıktan dolayı güç düşürmesi yapıyor olabilir. Ayrıca o işlemci overclock için iyi bir işlemcidir. Bilmiyorsanız pek kurcalamayın.

Evet darboğaz oluyor. İşlemci gösterge ayarından sıcaklığını aktif edip bir de aynı ayarlarda işlemci sıcaklığınıda yazarsan daha kesin konuşabilirim. İşlemcinin o kadar da darboğaz olmaması gerekirdi belki yüksek sıcaklıktan dolayı güç düşürmesi yapıyor olabilir. Ayrıca o işlemci overclock için iyi bir işlemcidir. Bilmiyorsanız pek kurcalamayın.
Afterburner uygulamasında işlemci sıcaklığı seçeneği gözükmüyor malesef. Aida 64 üzerinden oyun esnasında baksamda olur heralde değil mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı