i5 8250U 1.58 GHz'de çalışıyor

Çakır Furkan

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2015
Mesajlar
99
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Format attıktan sonra işlemci Turbo Boost geçmiyor ve sabit aynı hızda çalışıyor, oyundayken de aynı şekilde ve fark edilir FPS düşüşüne sebep oluyor. İşlemci modelim i5 8250U laptop Acer Aspire 5. Defalarca format attım en güncel Windows sürümünü kullanıyorum Windows performans modunda ancak bir türlü geçmiyor sabit 1.58GHz veriyor Turbo Boostta 3.4Ghz kadar çıkıyordu nasıl düzeltebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
''Denetim Masası > Donanım ve ses > Güç seçenekleri > Plan ayarlarını değiştir > Gelişmiş güç ayarları'' penceresini açın ve ''işlemci güç yönetimi'' sekmesi adı altındaki ''En düşük işlemci durumu'' ve ''En yüksek işlemci durumu''nu % biçimi ile bizimle paylaşır mısınız?
 
Performans modunda ayırca dikkatimi çeken eskiden Bilgisayar kısmında 1.6Ghz 3.4Ghz sayıları vardı ancak şimdi 1.6GHz ve 1.8GHz sayıları var.
Adsız.png
 

Dosya Ekleri

  • a.png
    a.png
    24,7 KB · Görüntüleme: 169
AIDA64 indirip oradan CPU frekans değerinin olduğu sayfayı ekran görüntüsü alıp atar mısınız?

Bu arada BIOS sürümünüzün güncel olduğuna emin olun. Güncelse eski sürümüne geçmeyi deneyin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1 her oyunda aynı sorun 2 güç seçeneklerinde her şeyi denedim ama ne yaptıysam olmadı ve
az önce BIOS'u da güncelledim ama hiçbir değişiklik yok. Sanki yemin etti işlemci boşta 3 GHz'lerde ama oyunda 1.6 diyor başka da bir şey demiyor. Güç ayarlarını da sırayla hepsini denedim ama hiçbir değişiklik yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı