i5 8300H sistem düşük FPS problemi

tymenkan

Kilopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi 144 FPS alamıyorum. GTX 1050 Ti ekran kartı ve i5 8300H gibi i7 7700HQ'dan daha güçlü bir işlemciye sahibim. LOL'de 120-110 FPS civarı geziniyor, kafası eserse 144 FPS'i geçiyor ekran kartı %50 falan kullanıyor. Ayarlar Ultra'da lakin düşüğe aldığımdaysa hiçbir şey değişmiyor ekran kartı kullanımı iyice düşüyor FPS aynı V-Sync işe yaramıyor. Bazen CS:GO'da da yaşıyorum ama nadir oluyor onda genelde %100 kullanım ve 200 civarı FPS ama oda bazen düşüyor ekran kartı kullanmıyor ve %70'lere çekiyor FPS 110-120'lere düşüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ultra ayarlarda FPS değerleri normal gibi geldi. Aynı sistemde bir örnek atayım, yerine göre 80-90 FPS alıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ultra ayarlarda FPS değerleri normal gibi geldi. Aynı sistemde bir örnek atayım, yerine göre 80-90 FPS alıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kardeşim normal değil işte seninki daha kötü halde ekran kartına yük binmiyor o yüzden kullanmıyor ve 120 civarı FPS'te geziyor. Ben R7 250 ile 150 FPS civarı aldıgımı biliyorum %100 kullanıyordu çünkü ekran kartı, MSI Afterburner aç bak değerlere.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim normal değil işte seninki daha kötü halde ekran kartına yük binmiyor o yüzden kullanmıyor ve 120 civarı FPS'te geziyor. Ben R7 250 ile 150 FPS civarı aldıgımı biliyorum %100 kullanıyordu çünkü ekran kartı, MSI Afterburner aç bak değerlere.

Dostum bu video bana ait değil, örnek olarak attım. Her oyunda GPU kullanımı %100 olacak diye bir şart yok. Birebir seninle aynı sistemin değerlerini attım. Tüm ayarlar en yüksekte bu değerler normal olabilir yani. R7 250 dediğiniz masaüstü bir sistem. Ayrıca diğer bileşenler, arka planda çalışan uygulamalar, laptop sıcaklık değerleri gibi etkenler olabilir. 120 civarında gezdiği de olabilir, yerine göre 140-150'ye de çıkıyordur 80-90'a da düşüyordur. Benzer bir notebook örneği daha atıyorum, 16 GB RAM'li.

Dostum bu video bana ait değil, örnek olarak attım. Her oyunda GPU kullanımı %100 olacak diye bir şart yok. Birebir seninle aynı sistemin değerlerini attım. Tüm ayarlar en yüksekte bu değerler normal olabilir yani. R7 250 dediğiniz masaüstü bir sistem. Ayrıca diğer bileşenler, arka planda çalışan uygulamalar, laptop sıcaklık değerleri gibi etkenler olabilir. 120 civarında gezdiği de olabilir, yerine göre 140-150'ye de çıkıyordur 80-90'a da düşüyordur. Benzer bir notebook örneği daha atıyorum, 16 GB RAM'li.

r7 250 masaüstü diye 1050ti üstünde tutmicaksınız heralde
olay bu yük bindiremediğim için fps artmıyor bazen 200 fps leri buluyor ekran kartı %70 falan kullandıgında oyun içi kafasına göre

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    1 MB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı