Çözüldü i5-8300H ve GTX1050 FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HowAreYouToday

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sistem.
İşlemci: Intel I5-8300H.
Ekran kartı: GTX1050(3GB)
RAM: 8 GB (2666MHz)DDR4.
Arkadaşlar CS:GO, PUBG Lite gibi oyunlarda anlık FPS düşme sorunu yaşıyorum. Sebebinin ne olduğunu çözemedim. RAM mi sebep oluyor yoksa başka bir şey mi halledemedim. CS GO'da FPS_MAX"0" ve FPS_MAX"60" yaptığımda aşağıdaki resimdeki şekilde değerler çıkıyor. Yardımcı olabilir misiniz? 1 hafta önce laptobu aldım. Yazılımlar son sürüm günceldir.

Dosya Ekleri

• fps.png
    53,9 KB · Görüntüleme: 114
  • fps2.png
    49,9 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
HDD sorunu görmedim başka oyunlarda var mı bu sorun?

Hocam sorunu çözdüm galiba, oyun içinde v-Sync aktif yapıp 60 FPS'e sabitledim, hiçbir drop girmedi. Sıcaklık değerleri de 60'ı geçmediişlemci hızı da düşmedi. Aynı olayı PUBG Lite'da denedim onda da herhangi bir FPS düşmesi olayı olmuyor artık. Sanırım FPS'i çok arttırınca işlemci çok ısındığı için anlık drop oluyordu. Sabit 60 FPS daha akıcı oynuyorum. Zaten laptop ekranım 60Hz'di.
Sıcaklık değerleri biraz fazla soğutucu aldınızmı? CS:GO eski oyun motoruna sahip bir oyun başka oyunlarda deneyin. Zaten CS:GO'da son günler çok böyle şikayetler geliyor.
Soğutucu kullanıyorum,laptopta çift fan mevcut , ram kaynaklı olabilir mi acaba ? 8 GB ram daha eklesem düzelir mi ? Pubg lite'da da aynı sorun oluyor.Arada drop giriyor.

Dosya Ekleri

• hdd1.png
    13,8 KB · Görüntüleme: 67
  • hdd2.png
    10,8 KB · Görüntüleme: 63
  • hdd3.png
    15,3 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
HDD sorunu görmedim başka oyunlarda var mı bu sorun?

Hocam sorunu çözdüm galiba, oyun içinde v-Sync aktif yapıp 60 FPS'e sabitledim, hiçbir drop girmedi. Sıcaklık değerleri de 60'ı geçmediişlemci hızı da düşmedi. Aynı olayı PUBG Lite'da denedim onda da herhangi bir FPS düşmesi olayı olmuyor artık. Sanırım FPS'i çok arttırınca işlemci çok ısındığı için anlık drop oluyordu. Sabit 60 FPS daha akıcı oynuyorum. Zaten laptop ekranım 60Hz'di.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…