i5 8400 + GTX 1070 Ti sistemin eksiklikleri var mı?

Teşekkürler, parça önermeniz çok iyi oluyor pek anlamadığımdan :D

Bir sorum daha olacak RAM olarak 1x16 GB 2400 Mhz kullanıyorum yanına aynısından mı gerekiyor eğer değilse 8 GB'lık 1 tane daha 2400 Mhz RAM alırsam işe yarar mı?
Belleklere OC yaparak o 2400MHz'i 2666 MHz hızında çalıştırabileceğiniz gibi RAM'leri de dual channel modda çalışacak şekilde takarsanız herhangi bir problem olmaz. 8 yerine 16GB önerimdir, ama 8+16'da da çift kanal şeklinde çalışır, sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
Sadece oyun için kullanıyorum. Eğer anakart uyumluysa almaya çalışacağım kesinlikle. Teşekkürler.

Buranın 2. el bölümünde i5 8400 kaça satılır tahmininiz var mı? :D
Hocam 8400'den 1600'e geçilmez, özellikle oyun vs oynanıyorsa ciddi bir şekilde downgrade olur. Elinizdeki işlemci hemen hemen R5-3600 ayarında performans verebiliyor, ben olsam hiçbir şekilde değiştirmeden RAM alıp yoluma devam ederdim.

Belleklere OC yaparak o 2400MHz'i 2666 MHz hızında çalıştırabileceğiniz gibi RAM'leri de dual channel modda çalışacak şekilde takarsanız herhangi bir problem olmaz. 8 yerine 16GB önerimdir, ama 8+16'da da çift kanal şeklinde çalışır, sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Hocam 8400'den 1600'e geçilmez, özellikle oyun vs oynanıyorsa ciddi bir şekilde downgrade olur. Elinizdeki işlemci hemen hemen R5-3600 ayarında performans verebiliyor, ben olsam hiçbir şekilde değiştirmeden RAM alıp yoluma devam ederdim.
Kusura bakmayın, dediğim gibi anlamadığım için kim ne önerirse takip ediyorum şu an. Eğer öyle diyorsanız 1x16 daha alıp devam etmeye çalışırım. O dediğiniz RAM OC'u nasıl yapılıyor acaba?

Kusura bakmayın, dediğim gibi anlamadığım için kim ne önerirse takip ediyorum şu an. Eğer öyle diyorsanız 1x16 daha alıp devam etmeye çalışırım. O dediğiniz RAM OC'u nasıl yapılıyor acaba?
Yok estağfurullah önemli değil.

BIOS üzerinden XMP ile yapılabilir, baktınız otomatik voltaj fazla geldi manuel DRAM ile yine halledilir.

BIOS üzerinden XMP ile yapılabilir, baktınız otomatik voltaj fazla geldi manuel DRAM ile yine halledilir.
Şu an BIOS üzerinde XMP açık onun dışında yapmam gereken bir şey var mı? Ve XMP açık olduğu halde böyle sanırım, size bir bilgi sağlayabilir miyim bir şeyler yanlış mı anlamanız için?

Şu an BIOS üzerinde XMP açık onun dışında yapmam gereken bir şey var mı? Ve XMP açık olduğu halde böyle sanırım, size bir bilgi sağlayabilir miyim bir şeyler yanlış mı anlamanız için?
İkinci alacağınız RAM'i çift kanal çalışacak şekilde taktıktan sonra bakın bu olaya, şu an belleklere yapılacak olan hız aşırtma performans anlamında pek bir şey fark ettirmez.

İkinci alacağınız RAM'i çift kanal çalışacak şekilde taktıktan sonra bakın bu olaya, şu an belleklere yapılacak olan hız aşırtma performans anlamında pek bir şey fark ettirmez.
Tamamdır dediğiniz gibi yaparım o zaman. Fakat şöyle bir sorunum var aşağıda attığım videoda (Rusça bilmiyorum o yüzden başlıktan yola çıktım) sanırım oyunu Ultra ayarlarda 60+ FPS ile oynuyor bu arkadaş. Benden farklı olan parçaları, 8+4+4+4 RAM takmış bir de Z370 anakartı varmış. Ben ise en düşük ayarlarda arada sırada 60 FPS'in altına düşüyorum. Sıkıntım RAM mi acaba? (Dediğim gibi Rusça bilmediğim için başlıktan ultra olduğunu varsaydım ama low ise bile FPS'im aynı değil)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı