i5 8400 RTX 2070 Super'i besleyebilir mi?

Monitöre bağlı, oyun a göre olmakla 2K'da çoğu oyunda darboğaz görmezsiniz. 1080P'de darboğaz yaşarsınız ama.

1080P kullanıyorum. Sizce ne yapayım? 2K monitör mü alayım?
DSR ile çözünürlüğü yükseltebilirsiniz veya varsa oyunun ayarlarında kenar yumuşatma (MSAA) gibi ayarları açarsınız, köklersiniz.

O ekran kartına 2K monitör gider bu arada. Alırsanız 2K monitör almayı da düşünün bence ilerleyen zamanlarda.

@208247 ve @Ponçik Talon'nun da belirttikleri gibi ben de i5-8400'ün RTX 2070 Super'e 1080p çözünürlük skalasında özellikle CPU Intensive odaklı oyunlar başta olmak üzere günümüzün modern AAA tipi oyunlarında bile ultra ayarlar açılsa dahi çekirdek limitine bağlı olarak yetersiz kalıp darboğaz yapacağı durumlar olacağını düşünüyorum. O sokette 1080p'de 2070S'ten tam anlamıyla her daim her oyunda en ağır koşullar altında verim alabileceğiniz minimum işlemci i7-8700 modelidir. 2K 1440p'de ise genel anlamda ayarlar sona çekildiği takdirde (hatta oyunun Ray Tracing desteği varsa onu da fulleyin) herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ki 2070S zaten günümüzün 2K ultra kartlarından bir tanesi. Monitörünüz de bu noktada doğal 2560x1440 çözünürlüğüne sahip değilse @Ponçik Talon'nun da belirttiği gibi Nvidia denetim masası üzerinden manuel olarak sanal çözünürlükleri DSR ile aktif edebilir veya bazı oyunlarda gömülü gelen gelişmiş grafik ayarları kısmındaki çözünürlük ölçeklendirmesini yükseltebilirsiniz. İşlemci 4C/4T i5-7600 vb gibi bir işlemci olsa önce işlemciyi kesinlikle değiştirmenizi önerirdim ama bu işlemciyle gereken koşullar sağlandığı sürece her türlü kullanılır, sorun olmaz .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…