i5 8400 ve RTX 2070 düşük GPU kullanımı sorunu

krokan11

Hectopat
Daha fazla  
CS:GO'da GPU kullanımı % 20-35 civarı, PUBG'de GPU kullanımı lobide %70-80 maçtayken %40-50'yi geçmiyor. (Normalde PUBG'de %90 üstü olması gerekiyor diye biliyorum). PUBG'de GPU sıcaklığı 50 dereceyi geçmiyor. CS:GO'da işlemci sıcaklığı 60-70 derece, PUBG'de işlemci sıcaklığı 75-80 derecelere çıkabiliyor.
Apex Legends'de GPU kullanımı %90 civarında seyir ediyor fakat bazen işlemci çekirdek kullanımları (CPU 1,2,3,4,5,6) %100'e çıkıyor 1-3 saniyeliğine. Bu %100 kullanım olduğu 1-3 saniye içinde işlemci sıcaklığı 80-85 dereceleri görebiliyor. Apex Legends yeni bir oyun olduğu için oyun kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Bu GPU kullanımlarının normal olmadığını ve sistemimde bir sıkıntı (Darboğaz vesaire.) olduğunu düşünmekteyim. Tam olarak neleri paylaşmam gerektiğini bilemedim gereken şeyleri paylaşabilirim. Şimdilik MSI Afterburner ile aldığım ekran görüntülerini paylaştım.
Yardımlarınızı beklemekteyim.

NOT : Normalde anakartın 2. ve 4. RAM slotlarını kullanmam gerekiyor fakat 2. slota RAM taktığımda görüntü alamıyorum CPU ve DRAM debug LED'ler yanıyor. (Daha önce sıkıntı yoktu 2. ve 4. RAM slotlarını kullanabiliyordum.). Bundan dolayı şu an 3-4 slotlarında takılı RAM'ler. Tüm kombinasyonları denedim hem görüntü alıp hem 16 GB RAM görebildiğim tek kombinasyon maalesef şu an bu. Bu sorun birkaç arkadaşımda daha var anakart kaynaklı olduğunu düşünüyoruz fakat anakartı servise gönderdiğimde bir sıkıntı olmadan çalıştığını ana kartta bir sorun olmadığını söylediler.

Donanımım bu şekilde :
  • Z370-A PRO MSI Ana kart
  • i5 8400 Intel İşlemci ( Stok fan ile kullanıyorum ).
  • RTX 2070 Asus Rog Strix Ekran kartı
  • TridentZ DDR4 3000 Mhz (8x2 GB) RGB DUAL RAM - Anakart ile uyumlu
  • 600W 80 PLUS POWER COOLERMASTER
  • 500 GB WD BLACK WD5003AZEX-00K1GA0 HDD
  • 120 GB Kingston SV300s37a120g SSD
366952
366953
366954
366958
366959

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef bütçe sıkıntım var işlemcimi satarak anca 9600K alabilirim . 2k çözünürlük 144 hz monitörlerin fiyatı fazla yüksek ve alacağım performansı düşüreceğini düşünüyorum kullanım artsa da . İşlemcimi değiştirmek şimdilik performansımı ne kadar arttırır acaba ?

@@krokan11
Bu tip videolar izleyip kendi sisteminizle karşılaştırabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bazı oyunlarda (1080p çözünürlük) ne yaparsanız yapın %100 GPU kullanımı göremeyebilirsiniz. CSGO, LOL, Overwatch gibi fazla sistem istemeyen oyunlar mesela. Tüm ayarları açmanıza rağmen FPS değerleri 150-200 olduğu için kart kendini boş yere yormayacaktır. Test videoları izleyin, değerlendirmeleri yapın ona göre alıp almama kararı verebilirsiniz. Hatta yeni konu da açılabilir diğer sosyal kullanıcıların fikirlerini de almakta fayda var.

Bence işlemci ile alakalı bir sorun yok arkadaşım. GPU kullanımı gayet normal gözüküyor. Her zaman % 99 kullanılmasını bekleme. Benim hep % 85-95 arası gidip geliyor PUBG'de. FPS takılma donma sıkıntısı yoksa bence takma kafana. Oyunun keyfini çıkar. FPS değerlerinde bir sıkıntı göremiyorum ayrıca gayet iyi. :)

Pubg resmilerinde gördüğüm kadarıyla fazla fps alacağım diye grafikleri düşürmüşsün çünkü görüntü resmen piksel piksel yandaki mermi kutularına bak anlarsın tüm ayarları ultra'ya yükselt birde öyle dene.
Ayrıca 2070, 1080p için fazla

Ekran görüntülerinde FPS yüksek görünüyor ama 30 FPS'ye kadar düşebiliyor anlık o yüzden akıcı olmuyor oyun PUBG'de . İşlemcide bir sorun olduğunu düşünüyorum şuan . İşlemcide performans kaybı diye bir şey var mı acaba ? Baktığım yerlerde ya çalışır ya çalışmaz ortası yok olarak okudum ama .

Şuan 8700k ile değiştirdim işlemciyi ve RAM'leri eski slotlarına geri taktım 2 ve 4 e kullanımlar yükseldi . XMP'nin açık olup 3000 mhz ye ayarlanması aşırı etkiledi . XMP kapalıyken kullanımlar yükselmiyor . İşlemci darboğazından % 20 falan etkileniyordu diye düşünüyorum fakat XMP'lerin kullanımı aşırı derecede arttırdığını gözlemledim teşekkürler herkese şuan sıkıntım kalmadı .

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı