Çözüldü i5 8400 Ve RX 570 Uyumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul/Küçükçekmece
Daha fazla  
Resimdeki işlemci ve anakartını ASUS ROG STRIX RX570 4 GB ekran kartım için alacağım, ekran kartıma darboğaz yapar mı işlemci? Ve monitörümü HDMI olarak kullanıyorum bu anakartta mevcut mu? Fiyat olarak 1400 yazmış ancak 1000 gibi alabilirim diye düşünüyorum.

sss.PNG

Anakartı da eklediğimiz zaman bütçeyi X2 yapmam gerekiyor, bu gidişle siz bana sistem parasına işlemci ve anakart aldıracaksınız. :D.

Yanlış anladınız galiba beni. 1600 AF 800 TL. B450M S2H ANAKART ise 525 TL. Toplam 1325 TL. Neresi 2800 TL bunun?

Anakartı da eklediğimiz zaman bütçeyi X2 yapmam gerekiyor, bu gidişle siz bana sistem parasına işlemci ve anakart aldıracaksınız. :D.

Bu arada ekleme yapayım, Ryzen sistemler için RAM hızını minimum 3000 Mhz bandında tutmanız gerekiyor, Intel'lerde böyle bir durum yok. i5 8400 alarak da yolunuza devam edebilirsiniz.

Bu arada ekleme yapayım, Ryzen sistemler için RAM hızını minimum 3000 MHz bandında tutmanız gerekiyor, Intel'lerde böyle bir durum yok. i5 8400 alarak da yolunuza devam edebilirsiniz.

RAM alacak durumum şu an için yok, RAM 2133MHz 8 GB. O halde i5 8400 alıyorum?
Almayı düşündüğünüz işlemci ve anakart 1400 TL. İlana doğru mu baktınız?

1000 olarak anlaştım..

Keşke de nerede bizde o şans. Phenom çöpüyle yoluma devam ediyorum.

İleride daha iyileri senin olur inşallah, sabır büyük bir erdemdir dostum 🙂.
RAM alacak durumum şu an için yok, RAM 2133MHz 8 GB. O halde i5 8400 alıyorum?

1000 olarak anlaştım..

Öyleyse 8400 sizin için güzel bir seçenek şu an, alabilirsiniz diyorum şimdiden. Güzel indirim bu arada.

Çözüm
İleride daha iyileri senin olur inşallah, sabır büyük bir erdemdir dostum 🙂.

Öyleyse 8400 sizin için güzel bir seçenek şu an, alabilirsiniz diyorum şimdiden. Güzel indirim bu arada.

Teşekkür ederim 8400 ve rx570 GTA V performansı ultra ayarlarda ortalama kaç fps olur? Tahmin yürütebilir misiniz şu an da ultrada 38 fps alıyorum.

Teşekkür ederim 8400 ve rx570 GTA V performansı ultra ayarlarda ortalama kaç fps olur? Tahmin yürütebilir misiniz şu an da ultrada 38 fps alıyorum.

DX11 mod, Ultra preset, Advanced graphics kapalı olacak şekilde 80-100 FPS aralığını rahatlıkla yakalayabilirsiniz. Online'da ise işlemcinizin güçlü olması sebebiyle yine değişen pek bir şey olmayacaktır. Belki çok kalabalık ve optimizasyonu kötü sunuculara denk gelirseniz oynarsa da 5-7 FPS daha düşük alırsınız. Şimdiden hayırlı olsun diyorum o zaman, iyi akşamlar.

(Dk 16:19)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
DX11 mod, Ultra preset, Advanced graphics kapalı olacak şekilde 80-100 FPS aralığını rahatlıkla yakalayabilirsiniz. Online'da ise işlemcinizin güçlü olması sebebiyle yine değişen pek bir şey olmayacaktır. Belki çok kalabalık ve optimizasyonu kötü sunuculara denk gelirseniz oynarsa da 5-7 FPS daha düşük alırsınız. Şimdiden hayırlı olsun diyorum o zaman, iyi akşamlar.

(Dk 16:19)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FPS değerleri mükemmel gözüküyor, işlemci bu kadar farkettirirmi ya? Arada neredeyse 6100 ile uçurum var gibi.

FPS değerleri mükemmel gözüküyor, işlemci bu kadar farkettirirmi ya? Arada neredeyse 6100 ile uçurum var gibi.

Tabii ki o kadar fark ettirir, sonuçta GPU'nuzun tam gücünden faydalanabiliyorsunuz o işlemciyle. 6100 ile eminim RX 570'in %50-60'ını anca kullanabiliyorsunuzdur şu an. Yaptığınız yükseltme yerinde ve sağlıklı oldu, ayrıca ilerleyen zamanlarda GTX 1660 Super seviyesindeki kartları da darboğaz olmadan 1080p ultra ayarlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı