i5 8400'e soğutucu alınmalı mı?

Furkan Ertem

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İzmir, Konak
Sistemi 5 gün önce toplamıştım. Ancak stok soğutucunun termal macunun yaymamış olmalıyım. Çünkü BIOS'ta 55 derece gösteriyordu. Çıkarttım işlemci yanmak üzereydi, termal macun sadece yazı kısımlarına gelmişti. Öbür taraflar kırmızılaşmıştı. Neyse sizce Noctua'nın hava soğutmalarından almaya değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macunu doğru uygulayın, stock soğutucu yeterli i5 8400 için.

Stok soğutucu ile kullanıyorum. PUBG 1080P Ultrada en fazla 68 derece gördü. Ortalama olarak 65 derece falandı. Med ayarlarda oynuyorum onda da 60-61 derece falan. Abarttıkları gibi kötü bir soğutucu değil. Overclock yapamayacağınız için yeterli oluyor. Bu yaz sıcağında PUBG Ultra'da 65 derece bir işlemci için gayet iyi.

Edit: Ben fanı ilk olarak tam takamadığım için işlemci 100 derece görünüyordu boşta 70 derece falandı. Fanı tam oturtmayı dene, termal macuna ek bir şey yapmadım geldiği gibi taktım kendisi yayıldı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı