i5 8500 fazla ısınıyor

Termal iletkenliği zayıf bir macun, açıkçası deneyebiliyorsanız bir tık daha iyi farklı bir macunla son durumu kontrol edebilirsiniz. Zaten i5-8500 de öyle aman aman ısınacak bir işlemci değil. Stok fanla eminim 79-80 derece ve sonrası sıcaklıklarda çekilmez bir fan gürültüsü meydana geliyordur, bunu en azından maksimum yükte 70-75 derece civarında tutabilirseniz ideal bir aralık olur.

Ayrıca undervolt ile her ne kadar performans noktasında ahım şahım bir fark oluşmayacak olsa bile, işlemcinin sunacağı saf güç teorik olarak düşecektir, bunun en net yansımasını da özellikle iş yükü ağırlıklı render/codec çözümle/işleme yaparken veya işlemci kırbacı oyunlar oynarken yer yer hissettirebilme pozisyonu olabilir.

Zaman ayırıp bu denli ilgi gösterdiğiniz için ayrı teşekkür ederim. Undervolt'u yukarıda belirttiğim gibi detaylı araştıracağım. Termal macun konusuna gelirsek, bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim. Fiyat performans hangi termal macunları önerirsiniz?
 
Zaman ayırıp bu denli ilgi gösterdiğiniz için ayrı teşekkür ederim. Undervolt programını yukarıda belirttiğim gibi detaylı araştıracağım. Termal macun konusuna gelirsek, bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim. Fiyat performans hangi termal macunları önerirsiniz?
Rica ederim hocam, şu an 75 TL civarına Teknobiyotik satıcısında 8.5 W/mK termal iletkenliğe sahip Arctic MX-4 bir macun var, F/P noktasında aklıma gelen on numara ürünlerden biri. Dışarıda daha ucuza çakması çok dolandığı için orijinalini buradan temin edebilirsiniz, tabii bunun dışında yine bütçenize bağlı olarak Cooler Master MasterGel Pro veya Thermaltake TG-8 gibi alternatiflere de bakabilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı