i5 8500 Windows 10'da Valorant açılırken TPM hatası

Lykio01

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle.
Windows 11'in resmi çıkışının ardından BIOS'tan TPM açarak bilgisayarıma Windows 11 yükledim fakat ilerleyen zamanlarda Valorant adlı oyunu oynamaya çalıştığımda TPM hatası aldım. BIOS'u kontrol ettiğimde tüm ayarların normal olduğunu gördüm ben de Valorant oynayabilmek için temiz bir kurulum yaparak Windows 10'a geri döndüm. Fakat yine de "uyumlu TPM bulunamadı" hatası alıyorum. Resimde de gördüğünüz gibi olay görüntüleyicisinden baktığımda böyle bir hata karşıma çıkıyor.

Konu hakkında yaptığım işlemler:
  • BIOS güncelleme
  • BIOS sıfırlama
  • Temiz bir Windows kurulumu
  • Jbat üzerinden BIOS sıfırlama
asdasd.PNG
resim_2021-12-17_223904.png

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısıddd.PNG
    Ekran Alıntısıddd.PNG
    81,6 KB · Görüntüleme: 44
Aşağıdaki ayarların aynısını yaptınız mı?

1. olarak BIOS ekranına girelim, eğer değiştirmemiş iseniz EZ Mode gelir F7 tuşuna basarak Advanced mode geçelim. (BIOS'a girmek için bilgisayarı kapatın, düğmesi basın sonra art arda delete tuşuna basın.)
2. settings.

20210625_202614.jpg

3. Security.

20210625_202557.jpg

4. trusted computing.

20210625_202537.jpg

5. AMD fTPM Switch tıklayıp. "AMD CPU fTPM" yazısını seçiyoruz.

20210625_202447.jpg

20210625_202517.jpg

6. F10 + enter kombinasyonun uyguluyoruz. Kaydetmek ister misiniz diye soru soracaktır sizde "yes" evet diyeceksiniz.

Aşağıdaki ayarların aynısını yaptınız mı?
Hocam öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğin için fakat, Zaten TPM Kontrol ettiğimi belirtmiştim. Ve artı olarak zaten açmasaydım Windows 11 yükleyemezdim diye tahmin ediyorum. Bide ben İntel bir işlemci kullanıyorum, uygulamalar aynı olsa da isimler faklı olduğundan deneyimsiz bir kullanıcı yanılabilir.

Hocam öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğin için fakat, Zaten TPM Kontrol ettiğimi belirtmiştim. Ve artı olarak zaten açmasaydım Windows 11 yükleyemezdim diye tahmin ediyorum. Bir de ben Intel bir işlemci kullanıyorum, uygulamalar aynı olsa da isimler faklı olduğundan deneyimsiz bir kullanıcı yanılabilir.

Yok hocam Windows 11 kurmak için TPM 2.0 olması yetiyor. Açılmasına gerek yok. Valorant için açmak gerekiyor sadece.

Şu an kurmaya çalıştığımda yüklenmedi maalesef.

Ben bilgisayarımı ilk aldığımda TPM 2.0 kapalıydı Windows 11'i kurabilmiştim. Valorant oynamak istediğimde hata verdi ve öyle açtım. Sizde neden öyle oldu anlamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı