i5 8600 için GTX 1060 vs. RX 580

hypergibi

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba.

Yeni bir sistem toplamak istiyorum:
  • I5 8600
  • Asus B360M
  • Hyperx 8GB 2400 MHz
  • Dark 600W Güç kaynağı

Ekran kartı olarak ikilemde kaldım...

RX580 mi yoksa Galax 1060 mı önerirsiniz?

Bütçe biraz kısıtlı olduğu için RX480 alamıyorum maalesef, o yüzden 2 ekran kartı arasında kaldım.
Hangisinde daha çok verim alırım acaba?

Oynadığım oyunlar;
- NBA 2K19
- FİFA 19
- CS:GO
- PUBG

Cevap verenlere şimdiden teşekkür ediyorum.

Bana lazım olan parçalar ;

- İşlemci
- Anakart
- Ram
- Ekran Kartı
- Güç Kaynağı

Bütçe ise : 4500 TL'ye kadar...

Teşekkür ederim.

Screenshot_2019-01-20-21-06-48-1.jpeg

Dostum merhaba,

Önerin için teşekkür ederim.

Ancak Ryzen ilk pc topladığımda kullandığım bir işlemci idi. Fakat mesela direk CS:GO için konuşacağım Intel ile arasında dağlar kadar FPS farkı gördüm.

Eski sistemim;
- I5 7600
-8 GB Ram 2400 mHz
-1050TI
-asus b250g anakart

FPS sürekli fps max0 da 999 fps sabitleyince 300'de kalıyordu düşmüyordu.

Fakat AMD Ryzen serisinin Ryzen 3 2400 diye hatırlıyorum CS:GO'da aşırı donmalar yaşattığını söyleyebilirim. Yani diğer oyunlarda tabikide donmalar olmuyordu. Fifa 18'de vs. ancak CS:GO'da hiç memnun kalamadım. Yani o akışkan oyun yok oldu. Şimdi AMD'ye güvenip CS'de oynadığım için pek alasımda gelmiyor açıkcası...

Dostum merhaba,

Önerin için teşekkür ederim.

Ancak Ryzen ilk pc topladığımda kullandığım bir işlemci idi. Fakat mesela direk CS:GO için konuşacağım Intel ile arasında dağlar kadar FPS farkı gördüm.

Eski sistemim;
- I5 7600
-8 GB Ram 2400 mHz
-1050TI
-asus b250g anakart

FPS sürekli fps max0 da 999 fps sabitleyince 300'de kalıyordu düşmüyordu.

Fakat AMD Ryzen serisinin Ryzen 3 2400 diye hatırlıyorum CS:GO'da aşırı donmalar yaşattığını söyleyebilirim. Yani diğer oyunlarda tabikide donmalar olmuyordu. Fifa 18'de vs. ancak CS:GO'da hiç memnun kalamadım. Yani o akışkan oyun yok oldu. Şimdi AMD'ye güvenip CS'de oynadığım için pek alasımda gelmiyor açıkcası...
Kıyasladığınız modeller farklı klasmanlarda bu yüzden çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Ekstra olarak Ryzen 3 2400 çift kanal bellek ile çok daha performanslı çalışmaktadır. Şöyle bir örnek vereyim size. Bende i5 7400 den Ryzen 5 1600x geçiş yaptım. Bende de gözle görülür derece bir performans artışı oldu mesela.

Kıyasladığınız modeller farklı klasmanlarda bu yüzden çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Ekstra olarak Ryzen 3 2400 çift kanal bellek ile çok daha performanslı çalışmaktadır. Şöyle bir örnek vereyim size. Bende i5 7400 den Ryzen 5 1600x geçiş yaptım. Bende de gözle görülür derece bir performans artışı oldu mesela.

Dostum merhaba,

Aslında herkes dediki nasıl donmalar yaşarsın vs. bildiğin oyun takılıyordu oyunları ultra mod'da oynamayı hayatta sevmem. Low'a alır akışkan bir görüntü isterim.

Yani yukarıda arkadaşın belirtmiş olduğu sistemde daha mı çok verim alırım sizce ?
RX 580 daha iyi olur. Bu arada 8 GB RAM artık az geliyor. 16 GB almanı öneririm.

Yani şuanlık bütçe bunu gösteriyor. 1-2 ay sonrasında 16'ya çıkartırım sanırsam onuda :) Teşekkür ederim. RX 580 tavsiyesi veriyor herkes ancak şu arkadaşın yukarıda paylaşmış olduğu sistemde gözüme çarpmadı değil fakat AMD kullanıp verim alamayınca tüm güvenim kırıldı. Çok okuyup topladım gittim daha 3. günü işlemciyi ve anakart'ı satıp INTEL'e geri döndüm yani o derece. Şimdide bazı nedenlerden sistemi bozduk tekrar toparlamaya çalışıyoruz.
RX 580 daha iyi olur. Bu arada 8 GB RAM artık az geliyor. 16 GB almanı öneririm.

Yani şuanlık bütçe bunu gösteriyor. 1-2 ay sonrasında 16'ya çıkartırım sanırsam onuda :) Teşekkür ederim. RX 580 tavsiyesi veriyor herkes ancak şu arkadaşın yukarıda paylaşmış olduğu sistemde gözüme çarpmadı değil fakat AMD kullanıp verim alamayınca tüm güvenim kırıldı. Çok okuyup topladım gittim daha 3. günü işlemciyi ve anakart'ı satıp INTEL'e geri döndüm yani o derece. Şimdide bazı nedenlerden sistemi bozduk tekrar toparlamaya çalışıyoruz.

Dostum merhaba,

Aslında herkes dediki nasıl donmalar yaşarsın vs. bildiğin oyun takılıyordu oyunları ultra mod'da oynamayı hayatta sevmem. Low'a alır akışkan bir görüntü isterim.

Yani yukarıda arkadaşın belirtmiş olduğu sistemde daha mı çok verim alırım sizce ?
Kesinlikle bu sistem çok başarılı F/P olarak. Altına imzamı atarım he ama en ucuzu bu mudur bilmem @Pantheon daha bilgili bu konuda.
I5 8600 çok daha iyi olur. Ama 16 GB RAM daha iyi olur. R5 2600, 8400'e anca rakip olur.
1548055011324.png

1548055056887.png

1548055077746.png

(Ben sizinle aynı şeyi düşünmüyorum. Veriler Cpu Benchmark sitesinden alınmıştır.)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı