i5 8600K sistem toplama

Sheaxortih

Hectopat
Daha fazla  
Evet başlıkta belirttiğim gibi topladığım sistem nasıl bi eksiği var mı?

Anakart: MSI Tomahawk Z370
İşlemci: Intel i5 8600K
RAM: Önerirseniz Sevinirim
Ekran Kartı: Yeni çıkacak GTX 1160 kartını düşünüyorum.
HDD: Seagate Barracuda 1 TB
Kasa: CM Masterbox 5
Güç Kaynağı: Aerocool KCAS 650w +80

İşlemci Soğutucu ve SDD sonra alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı ve RAM için bütçeniz nedir?

Ek olarak da biliyor musunuz bilmiyorum ama şunu belirtmekte fayda var; o işlemci ile beraber stok soğutucu gelmiyor. Sistemi hemen toplayıp çalıştırmak isterseniz soğutucu olmadığı için hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Güç kaynağı ve RAM için bütçeniz nedir?

Ek olarak da biliyor musunuz bilmiyorum ama şunu belirtmekte fayda var; o işlemci ile beraber stok soğutucu gelmiyor. Sistemi hemen toplayıp çalıştırmak isterseniz soğutucu olmadığı için hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
Soğutucuyu sonradan alacağım yazmış ilk mesajında.
Evet başlıkta belirttiğim gibi topladığım sistem nasıl bi eksiği var mı?

Anakart: MSI Tomahawk Z370
İşlemci: Intel i5 8600K
RAM: Önerirseniz Sevinirim
Ekran Kartı: Yeni çıkacak GTX 1160 kartını düşünüyorum.
HDD: Seagate Barracuda 1 TB
Kasa: CM Masterbox 5
Güç Kaynağı: Aerocool KCAS 650w +80

İşlemci Soğutucu ve SDD sonra alacağım.
1100 serisini bekliyorsanız uyarayım henüz net bir çıkış tarihi yok. Ve başlangıçta Türkiye fiyatları çok yüksek olacak. Mimarisini bakıldığında ise 1160, 1080 den daha güçlü olmayacak. Ama 1160 fiyatı ile 1080 yakın olacak diye tahmin ediyorum. Çıkış tarihini ise yaklaşık 4-5 ay sonrası olarak tahmin ediyorum. Doların kısa zamandaki yükselişinin ardından 5 ay sonra doların ulaşabileceği rakamları düşündüğümüzde şuan 1070Ti ya da 1080 almak çok daha mantıklı olacaktır. Ayrıca kafanızda bir fikir oluşması için söylemeliyim ki birçok forumda vs redditte 1170 ile 1080Ti kartların performansları yakın olacak diye okudum. Bu da demek oluyor ki 1060 ta 1070Ti ile 1080 arası bir şey olacak. Karar size kalmış. Benim bildiklerim bunlar. Son olarak bize kasa bütçenizi söylerseniz daha iyi bir sistem önerebiliriz.

Son düzenleme:
Evet, onun farkındayım. İdareten stok soğutucu kullanmak isteyip ardından iyi bir soğutucu almayı düşünmüş olabilir.

Kendisi sistemi toplar toplamaz çalıştırmak isterse soğutucu olmadığı için sistemi çalıştıramayacak. Bunu da zaten yorumumda belirttim.
Sistemi hemen toplayıp çalıştırmak isterseniz soğutucu olmadığı için hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Evet, onun farkındayım. İdareten stok soğutucu kullanmak isteyip ardından iyi bir soğutucu almayı düşünmüş olabilir.

Kendisi sistemi toplar toplamaz çalıştırmak isterse soğutucu olmadığı için sistemi çalıştıramayacak. Bunu da zaten yorumumda belirttim.
Anladım. Zaten kendisi de o işlemci ile soğutma alması gerektiğinin farkında diye yazdım. Sizin de görmediğinizi düşünerek. İyi forumlar :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı