i5 9300H oyunda 96 dereceye ulaşıyor

GTD

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, laptopum 3-4 ay önce cok fazla ısınmaya başladı. Ben de bu yüzden 3 hafta önce garantiye verdim. Termal macun değişmiş ve fan temizliği yapılmış dediklerine göre, ben değişen hiçbir şey görmedim. Oyuna girdikten 2 dk sonra 95-96 görüyorum. İslemcide bir sıkıntı olabilir mi acaba?
Not: 8 GB RAM, 4 GB GTX 1650 ekran kartı, i5 9300H işlemci.

Ekran görüntüsü 2021-06-22 174844.png

Fan hızını Turbo modunu yap.
Oyun oynadığım zamanlarda sürekli turboda silent moda oynarken sıcaklığım 77lerde gözüküyor turboya alınca 95,96 anlamsızca tabi silent oynarken fpsim 20,30 daha düşük oluyor
undervolt performans düşürmez ilk onu yap, yanlış yazmışım orada kusura bakma
Hocam merhaba dediğiniz gibi undervolt yapmayı denedim throttlestop ile ancak nedense yapsamda hiçbirşey değişmiyor videolar formlara baktım sonuç bulamadım bi bilginiz var mı acaba ? (Söyle bir olayla karşılaştım gta 5 96 derece olan islemcim ets2 de 80 derece)

Son düzenleme:
96 derece sıkıntılı, laptop kaldıramadığından değil gibi. işimi sağlama alayım performans düşsün diyorsan underclock yap. donanımsal arıza olursa daha çok üzülürsün ayrıca bazen laptoplar geldiğinde overclock yapılmış olarak geliyor varsayılan olarak ona da bak ve yoksa dışarıdan güçlü bir fanın da yardımı dokunabilir

Termal macunu kendiniz sürün. Servisler maalesef bu konuda çok kötüler. Termal macun önerisi olarak Zalman ZM-STC8 (veya 9), Thermal Grizzly Hydronaut ya da Thermal Grizzly Carbonaut önerebilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı