i5 9300H Undervolt Rehberi

Uzun suredir XTU kullanmadigim icin yardim edemeyecegim. Throttle Stop uzerinden denemenizi tavsiye ederim.

Uzun suredir XTU kullanmadigim icin yardim edemeyecegim. Throttle Stop uzerinden denemenizi tavsiye ederim.

Selam dostum, benim sıkıntım işlemcimin (i5 9300H) oyun fark etmezin %100'de kullanılması. Ekran kartım da GTX 1660 Ti. İşlemci sıcaklığı da masaüstünde bile anormal olması. Sence undervolt bu problemi çözer mi?

Task Manager uzerinden islemciyi neyin kullandigina bakin. Eger kullanan islem oyun vs. yani gercekten ihtiyac duyan bir program ise sorun yok demektir. GPU/CPU farketmeksizin %90-100 kullanilmasi paranizin karsiligini aliyorsunuz demektir. Ayrica undervolt kullanimlari etkilemez.

Sicaklik konusunda bir etkisi olabilir. Deneyin. Begenmezseniz programi silince ayarlar eski haline doner.

Size tavsiyem denemeden once testleri yapip sicakliklari not etmeniz. Bu sayede aradaki farki net gorursunuz.

Task Manager uzerinden islemciyi neyin kullandigina bakin. Eger kullanan islem oyun vs. yani gercekten ihtiyac duyan bir program ise sorun yok demektir. GPU/CPU fark etmeksizin %90-100 kullanilmasi paranizin karsiligini aliyorsunuz demektir. Ayrica undervolt kullanimlari etkilemez.

Sicaklik konusunda bir etkisi olabilir. Deneyin. Begenmezseniz programi silince ayarlar eski haline doner.

Size tavsiyem denemeden once testleri yapip sicakliklari not etmeniz. Bu sayede aradaki farki net gorursunuz.

1588388465952.png
1588388506323.png
1588388516997.png

Selam dostum en çok bu saçmalığı hissettiğim oyun Forza Horizon 4 gibi geliyor.
Çünkü festival alanına gittiğim zaman GPU kullanımları %60'a kadar düşüyor.
Ve işlemcinin %100 kullanılması ekran kartına darboğaz yapıyor anlamına gelmiyor mu?
Task Manager uzerinden islemciyi neyin kullandigina bakin. Eger kullanan islem oyun vs. yani gercekten ihtiyac duyan bir program ise sorun yok demektir. GPU/CPU farketmeksizin %90-100 kullanilmasi paranizin karsiligini aliyorsunuz demektir. Ayrica undervolt kullanimlari etkilemez.

Ve oyunlarda gereken fps yi almıyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda adam 80 fps gibi bir değer alırken ben 60 larda takılıyorum (oyun 60 fps ye sabit değil).

Son düzenleme:
Oyuna ancak %50 dusmus. Zaten 4 tane cekirdek var, arkaplanda uygulama calistirirken oyun oynatabilecek bir islemci degil. Chrome, Discord vs. Kullanmadiginiz ya da gerek duymadiginiz programlari kapatin.
Bu konuda detayli bilgim olmadigi icin daha fazla yardimci olamayacagim.

Ve işlemcinin %100 kullanılması ekran kartına darboğaz yapıyor anlamına gelmiyor mu?
Evet. Ama bu durum cihazi ureten firmanin kontrolunde oldugu icin "sorun" olarak nitelendirilemez.
Islemci sagligindan suphe duyuyorsaniz Cinebench gibi bir test yapin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı