mehmetburak
Hectopat
i7 9750h ve GTX 1660Ti ile -125mv undervoltta Cinebench R20 programında 2400 puan iyi midir?
i7 9750H ve GTX 1660 Ti ile -125MV undervoltta Cinebench R20 programında 2400 puan iyi midir?
Aynı hocam. i7 9750H ve 1660 Ti.Ben de maximum o değerlere çıkabildim. Bendeki Acer Nitro 5 serisi. Sizin laptopun modeli nedir?
Aynı hocam. i7 9750H ve 1660 Ti.
Uzun suredir XTU kullanmadigim icin yardim edemeyecegim. Throttle Stop uzerinden denemenizi tavsiye ederim.
Rehber: ThrottleStop ile undervolt
ThrottleStop programını indirin: Link (Throttlestop açılırken hata verir ise rehberin sonuna bakın.) ThrottleStop'ın arayüzü: FIVR: Voltaj ve çarpan ayarları. TPL: Güç ayarları. Limits: Darboğazın sebepleri. TS Bench: Benchmark. Undervolt: FIVR bölümünü açın. Karşınıza bu ekran gelecek...www.technopat.net
Task Manager uzerinden islemciyi neyin kullandigina bakin. Eger kullanan islem oyun vs. yani gercekten ihtiyac duyan bir program ise sorun yok demektir. GPU/CPU fark etmeksizin %90-100 kullanilmasi paranizin karsiligini aliyorsunuz demektir. Ayrica undervolt kullanimlari etkilemez.
Sicaklik konusunda bir etkisi olabilir. Deneyin. Begenmezseniz programi silince ayarlar eski haline doner.
Size tavsiyem denemeden once testleri yapip sicakliklari not etmeniz. Bu sayede aradaki farki net gorursunuz.
Ve oyunlarda gereken fps yi almıyorumTask Manager uzerinden islemciyi neyin kullandigina bakin. Eger kullanan islem oyun vs. yani gercekten ihtiyac duyan bir program ise sorun yok demektir. GPU/CPU farketmeksizin %90-100 kullanilmasi paranizin karsiligini aliyorsunuz demektir. Ayrica undervolt kullanimlari etkilemez.
Sicaklik konusunda bir etkisi olabilir. Deneyin. Begenmezseniz programi silince ayarlar eski haline doner.
Size tavsiyem denemeden once testleri yapip sicakliklari not etmeniz. Bu sayede aradaki farki net gorursunuz.
Evet. Ama bu durum cihazi ureten firmanin kontrolunde oldugu icin "sorun" olarak nitelendirilemez.Ve işlemcinin %100 kullanılması ekran kartına darboğaz yapıyor anlamına gelmiyor mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.