i5 9300H ve i7 9750H

CoRRiuM

Hectopat
Selam dostlar, bu iki işlemci ile ilgili aklıma takılan şeyler var.

1-)Öncelikle bu ikisi arasında bariz fark var mı? Varsa hangi alanda çıkar? (Oyun, render vs.)
2-)1660 Ti ekran kartını i5 9300H besleyebilir mi?
3-)Eğer besliyorsa oyun için 1660 Ti'a kadar 9300H almak daha mantıklı değil mi? Çünkü i7 9750H'ın ısınma sıkıntısı olduğunu duydum.

Sorularım bunlar bildiklerinizi yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
9750H daha fazla FPS verir ama bu ekran kartının Ti olup olmaması kadar değil. Ikisi de iyi işlemci. Ama ekran kartınız iyi. Daha iyi işlemci alın derim. Soğutucu alabilirsiniz. Soğutmak için undervolt ya da hız düşürmeye başvurabilirsiniz. Ilerdeki oyunların işlemci ihtiyacı artacak gibi duruyoe günümüzdeki AAA oyunlara ve eskiye bakarsak. Bütçeniz yetiyorsa i7 alın. 2 sene sonra pişman olmayın.

Bazı oyunlarda biraz yapıyor fakat hissedilebilir seviyede değil. Maksimum 7-8 fps daha fazla verir i7-9750H, i5'de yeterli görünüyor.

1.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

9750H daha fazla FPS verir ama bu ekran kartının Ti olup olmaması kadar değil. Ikisi de iyi işlemci. Ama ekran kartınız iyi. Daha iyi işlemci alın derim. Soğutucu alabilirsiniz. Soğutmak için undervolt ya da hız düşürmeye başvurabilirsiniz. Ilerdeki oyunların işlemci ihtiyacı artacak gibi duruyoe günümüzdeki AAA oyunlara ve eskiye bakarsak. Bütçeniz yetiyorsa i7 alın. 2 sene sonra pişman olmayın.

Arkadaş laptop için söylüyor masaüstünde hiç H serisi yok :)

Selam dostlar, bu iki işlemci ile ilgili aklıma takılan şeyler var.

1-)Öncelikle bu ikisi arasında bariz fark var mı? Varsa hangi alanda çıkar? (Oyun, render vs.)
2-)1660 Ti ekran kartını i5 9300H besleyebilir mi?
3-)Eğer besliyorsa oyun için 1660 Ti'a kadar 9300H almak daha mantıklı değil mi? Çünkü i7 9750H'ın ısınma sıkıntısı olduğunu duydum.

Sorularım bunlar bildiklerinizi yazarsanız sevinirim.
İ5 oyun açısından yeterli olur ama renderda bi tık eksik kalabilir.

Evet. i7 derken i7 işlemcili laptobu kastettim. Yoksa iki yıl sonra nasıl pişman olsun, satar yenisini alır. Bu tür nitelemenin bir adı vardı lisede görmüştük ama aklıma gelmiyor.
Undervolt ve hız düşürme diyorsun dostum H serisinde böyle bir işlem yapılamaz

Undervolt ve hız düşürme diyorsun dostum H serisinde böyle bir işlem yapılamaz
Daha dün undervolt yaptım. Hız düşürme ise pil'den CPU en fazla yüzdesini düşürmek.

Daha dün undervolt yaptım. Hız düşürme ise pil'den CPU en fazla yüzdesini düşürmek.
Laptopta yapılabildiğini bilmiyordum benim hatam özür dilerim, nasıl yapılıyor bios üzerinden mi uyguluma yardımıyla mı elimde 4 tane laptop var hiç birinin biosunda işlemciye müdahale edemiyorum

Laptopta yapılabildiğini bilmiyordum benim hatam özür dilerim, nasıl yapılıyor bios üzerinden mi uyguluma yardımıyla mı elimde 4 tane laptop var hiç birinin biosunda işlemciye müdahale edemiyorum
Şöyle bir açıklayıcı konu buldum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı