Shadowfiend
Hectopat
Daha fazla
Eki Görüntüle 1731157Eki Görüntüle 1731158
3D ayarlarını kaliteye çekip GPU kullanımını arttırmaya çalıştım fakat sonuç yine aynı olmuştu.
İkinci bir ram slotu yok tek slot.Tek kanal RAM. Tek kanal RAM sistemi darboğaza uğratır. Bende bu durumdan muzdaribim. Tek çözüm yolu sisteme 1 tane daha 8 GB RAM takmak.
Varsayılana alıp denemiştim fark olmamıştı ama yüksek ayarlardaydı oyun içi ayarlar şimdi düşüğe alıp deneyeyim.Nvidia denetim masası ayarlarını varsayılana almanızı öneririm. Oyunu düşük ayarlarda test edin. FPS fark etmiyor diye yüksek ayara almak, bellek tüketimini artırıyor. Oyuna bence 8 GB bellek yüksek ayarda yetmiyor. Bu yüzden kullanımı belirli bir yerde sınırlamış. Genellikle oyunlar yetersiz bellekte böyle bir sınırlama yapıyorlar. Efekt gibi yerlerde de almanız gereken performanstan daha kötü bir değer görüyorsunuz.
Bellek takviyesi yapınca bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum
Bunu da denediğim hatırlıyorum ama tekrar deneyeyim.Güç yönetimi modunu optimum güç olarak değiştirip dener misiniz?
Nvidia denetim masası ayarlarını varsayılana almanızı öneririm. Oyunu düşük ayarlarda test edin. FPS fark etmiyor diye yüksek ayara almak, bellek tüketimini artırıyor. Oyuna bence 8 GB bellek yüksek ayarda yetmiyor. Bu yüzden kullanımı belirli bir yerde sınırlamış. Genellikle oyunlar yetersiz bellekte böyle bir sınırlama yapıyorlar. Efekt gibi yerlerde de almanız gereken performanstan daha kötü bir değer görüyorsunuz.
Bellek takviyesi yapınca bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum.
Varsayılan ayarlara geri döndüğümde güç yönetim modu optimum güç olarak değişti.Güç yönetimi modunu optimum güç olarak değiştirip dener misiniz?
Oyun dışında belleği kullanan uygulamalar neler? Onları belki azaltmayı deneyebilirsin. Eğer oyunda bir optimizasyon sorunu yoksa, bellek tüketimi sınırda geziyor.
Daha önceden önerdiğim ince ayar konularına göz atın.
Windows tek başına 5 GB RAM yiyor
8 GB RAM'lik bilgisayarım en küçük bir şeyde bile bağırıyordu. Görev yöenticisinde Windows 10'un 4 GB RAM kullandığı ortaya çıktı. Normali 1, 5-2 arası olması gerekmez mi? Anormalse de çözümü var mı?www.technopat.net Çözüldü: PC boşta yüksek RAM kullanıyor
Arkadaşlar ilk başta böyle değildi ancak crackli bir oyun indirdim, sonrasında Windows Defender uyarı verdi. Cihazda izin verdim, sonrasında geri sildim bilgisayardan tamamen. Ancak RAM kullanımının yükseldiğini fark ettim ve Windows Defender kullandığını gördüm, daha önce hiç kullanmamıştı...www.technopat.net
Görev yöneticisinden ekran görüntüsü atabilirsin. İşlemler kısmında bellek tüketimine göre sıralama ve başlangıç öğelerini atarsan tavsiye verebilirim.
Genel olarak güncellemeleri de kontrol edin. Güncellemeler bellek sızıntıları gibi sorunları çözebiliyor. Bir uygulama, sürücü veya işletim sistemindeki eksik güncelleme benzer sorunlara yol açabilir.
Bellek takviyesinin sorunu büyük oranda çözeceğini düşünüyorum.