Çözüldü i5 9400F 90-100 derece oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaynei

Picopat
Daha fazla  
RAM
8+8
Arkadaşlar işlemcim 90 100 arasındaydı oyunlarda hep. Termal macun değişimi yaptım yarım saat önce ama halen aynı. Değiştirdikten sonraki değerleri ekte paylaşıyorum.
Ne yapabilirim? Stok soğutucu var aslında işlemcimi 12-16 ay sonra yükseltmeyi düşünüyorum yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-03-26 163438.png
    89,8 KB · Görüntüleme: 39
Çözüm

BIOS'a girip fan hızlarını kontrol edebilir misiniz?

Hocam çıkardım fanı ve macunu silip tekrar yeni macun sürdüm sonra soketlerin hepsini iyice bastırarak taktım değerler bu şekilde boşta oyun performansında da artık 90 100 görmez değil mi? Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Ma.

Hocam macun markası iyi o zaman fanı tam oturtamamışsınız.

Az önce tekrar kontrol ettim Intel'in işlemci soğutucusunu bilirsiniz vidalı değil çevirmeli plastik bir parçayı çevriliyor iyici bastırdım ve tekrar sıktım plastikleri elimle sallanıyor mu diye kontrol ettim fakat bayağı sağlam oturmuş ömrü mü bitti acama işlemcinin 2020 de almıştım.

Arkadaşlar bilgisiayarı tekrar açtıktan sonra ki boş değerleri böyle oldu iyi mi?

Dosya Ekleri

• 1.png
    18,7 KB · Görüntüleme: 20
Şimdi sonuçlar nasıl hocam

Intel işlemcilerin yanında verilen push-pin soğutucunda ya çok tozlandı yada ayaklarında bir problem var tam yuvaya oturmadığı için biraz temas etmiyor olabilir. Kontrol eder misiniz ?

Intel işlemcilerin yanında verilen push-pin soğutucunda ya çok tozlandı ya da ayaklarında bir problem var tam yuvaya oturmadığı için biraz temas etmiyor olabilir. Kontrol eder misiniz?

Kontrol ettim ve yeni boş değerleri bunlar normal mi?

Dosya Ekleri

• 1.png
    18,7 KB · Görüntüleme: 17
Boşta 57 derece normal değil.

Ne önerirsiniz hocam işlemci soğutucusunu tekrar söküp tekrar takayım mı? şuanki sıcaklıkları tekrar paylaştım

Normal değil. Kasa içi temiz mi?

Az önce temizlemiştim hocam macunu yenilemeden önce zaten dün baktım oyunda 100 derece gösteriyor işlemci o yüzden kasayı temizledim macun sürdüm işlemciyi aldığımdan beri ilk defa sürdüm 4 yıl oldu.

Dosya Ekleri

• 2.png
    20,5 KB · Görüntüleme: 16
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fan zaten aynı gibi bi bakın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…