i5 12400F %100 kullanımda 90 derece oluyor

KeremM67

Femtopat
Daha fazla  
İtopya'dan 2 gün önce aldım. Ekran kartı 4060.
GTA 5'e girdim very high ayarlarda 140 FPS alıyordum ama işlemci sıcaklığı 85'e gelmişti.
Aynı şekilde Fortnite'a girdim. Yüksek ayarlarda işlemci kullanımı 100'e çıktı ve sıcaklık 90'lara kadar çıktı. Kendi stok fanı değil Excavator markasının Q5 modeli ile geldi, ne yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• IMG_1610.jpeg
    IMG_1610.jpeg
    268 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanız destekliyor.

Kasanın sitesine gidip maksimum soğutucu yüksekliğini ve işlemci soğutucunun yüksekliğini kontrol etmeniz lazım. İşlemci soğutucusu 154 mm, kasa ise 165 mm'ye kadar destekliyor. Yani sorun yok. Kasanız uyumlu.

Kaynaklar:

RAM'leri de kontrol edelim. RAM modeli nedir? Bazı soğutucular çok büyük oldukları zaman RAM'ler soğutucunun montajında sıkıntı çıkarabiliyor. Bu soğutucu 42 mm uzunluğuna kadar destekliyormuş.

Yok bunu almayan. Thermalright daha iyi ve fiyat farkı yok gibi.
Bu en uygun olanı

Bu yeni modeli

Sanırım ışıklı olan ürünleri istiyorsunuz. O zaman senin attığın ARGB olanı

Dijital ekranlı, ışıklı mışıklı en lüks versiyon

Bu da ürünün performansı

Sanırım yeterli olmuştur.
Hocam bunu almayı düşünüyorum kasaya ve ram lere uygun mu

Tamamdır uygun, satın alabilirsiniz. 35 mm de RAM'in uzunluğuymuş.
Hocam çok teşekkür ediyorum emeğinize sağlık kasayada uyuyor galiba o zaman bunu alıyorum

Kasa uyumluluğunu kontrol etmedim. Kontrol eden arkadaşın mesajına göre yazıyorum. Eğer ram çakışırsa öndeki fanı biraz yukarıya kaldırmak için boşluk var. Yok yine olmazsa öndeki fanı tamamen çıkarıp tek fan, iki kulenin ortasındaki olacak şekilde kullanabilirsin. Sıcaklıklar üzerinde çok etkisi olmuyor ikinci fanın.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    153,5 KB · Görüntüleme: 47
  • image.jpg
    image.jpg
    152,7 KB · Görüntüleme: 40

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı