i5 9400F 90 derece

i5 9400F işlemciye sahibim, stok soğutucu kullanıyorum 7 ay önce bir zaman almıştım kasayı dizerken.
Kutusundan çıkan termal macun ile %30 40 kullanımlarda 70 derece görüyordum( CS:GO-ETS 2-Rust) tam yük altında değil iken bile.
Termal macun alarak bu dereceyi yük altında 65'e kadar çekmek istiyordum.
Bugün macun macundur diyerek bir mağazadan(resim bırakıyorum) 10 TL ile termal macun edindim ve kullandım.
Boşta 38 derece evet tamam ama CPU Z ile stress yaptığım zaman 80 90 dereceleri görüyor.
Nerede bir hata yapıyorum nerede bir yanlışım var macun yük altında yapısından dolayı dayanamıyor mu?
Yardıma ihtiyacım var şu an hiçbir şey yapamaz oldum.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    109,4 KB · Görüntüleme: 71
  • 2.jpg
    2.jpg
    226,6 KB · Görüntüleme: 62
  • 3.jpg
    3.jpg
    341,6 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
Macun macun değildir, kalitesi farkeder. Fikir vermesi açısından bende de stress testinde 80-84 derece görüyorum stock soğutucuyla, R5 2600. stock soğutucudan çok bir şey beklemeyin ama oyunlarda 70 derece bana biraz fazla gibi geldi kaliteli termal macunla 60'lara çekebilirsiniz.

Macunun macun olmadığını deneyimlemiş oldunuz. Evet 100 TL'lik ile 50 TL'lik arasında devasa fark yok ama 10 TL'lik çöp ile 50 TL'lik düzgün macun arasında fark var. Düzgün bir macun alın.

Ayrıca i5-9400F Intel'in verdiği stok soğutucuya göre güçlü bir işlemci. Yani ekstra hava soğutucu fan almak daha da iyi olacaktır.

Aynı işlemci, 70 derece üstüne çıkmıyor. Bütçen varsa Cooler Master MasterAir MA610P öneririm.

Termal macun termal macun değildir. Hepsinin ısıl iletim katsayıları W/m^2K bazından değişiklik gösterir. Kaliteli termal macun her türlü bu senin pencere macununa benzer şeyden kat ve kat daha fazla iş yapar.
300 tl ye de termal macun var 30 tlye de var.
Hatta son zamanlarda yalıtım olarak termal macun direk sıvı metal uygulamaları var daha da verimli oluyor. Bunlar hakkında binlerce video var oradan bütçene uygun olanı alabilirsin kaliteli olmak şartıyla :)

Soğutucu düzgün oturtuldu mu?

İşlemcinin yükte kaç Watt çektiğine bakar mısınız?

Düzgün bir soğutucu sorununuzu çözecektir.
Evet soğutucum ayakları 2 2 çapraz şekilde düzgünce taktım.

Waat konusunda ek bir resim bırakıyorum sanırsam bu oluyor.

Evet stok soğutucunun yetersiz olabildiğini düşünüyorum,fakat şuan kullandığım termal macun normal masaüstü kullanımlarında chrome gibi 50 60 seyir ediyor.

Düşüncem evet macun ısıyı iletiyor fakat yapısından kalitesinden dolayı alt sınıfta mı kalıyor ısı konusunda tam anlamında gerkeni yapamıyor i59400f için yetersiz mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    14,8 KB · Görüntüleme: 64
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı