i5 9400F 90 derece

i5 9400F işlemciye sahibim, stok soğutucu kullanıyorum 7 ay önce bir zaman almıştım kasayı dizerken.
Kutusundan çıkan termal macun ile %30 40 kullanımlarda 70 derece görüyordum( CS:GO-ETS 2-Rust) tam yük altında değil iken bile.
Termal macun alarak bu dereceyi yük altında 65'e kadar çekmek istiyordum.
Bugün macun macundur diyerek bir mağazadan(resim bırakıyorum) 10 TL ile termal macun edindim ve kullandım.
Boşta 38 derece evet tamam ama CPU Z ile stress yaptığım zaman 80 90 dereceleri görüyor.
Nerede bir hata yapıyorum nerede bir yanlışım var macun yük altında yapısından dolayı dayanamıyor mu?
Yardıma ihtiyacım var şu an hiçbir şey yapamaz oldum.
Aynı işlemci bende PUBG Ultrada 70 dereceyi geçmiyor hem de stok soğutucuyla. İyi bir termal macun almanızı tavsiye ederim. Ama hava sirkülasyonu iyi olan bir kasa şart.

Evet soğutucum ayakları 2 2 çapraz şekilde düzgünce taktım.

Waat konusunda ek bir resim bırakıyorum sanırsam bu oluyor.

Evet stok soğutucunun yetersiz olabildiğini düşünüyorum,fakat şuan kullandığım termal macun normal masaüstü kullanımlarında chrome gibi 50 60 seyir ediyor.

Düşüncem evet macun ısıyı iletiyor fakat yapısından kalitesinden dolayı alt sınıfta mı kalıyor ısı konusunda tam anlamında gerkeni yapamıyor i59400f için yetersiz mi?
Stok soğtucuları dönemindeki çevresel programlar ve oyunlar için tasarlanıp bu düzeyde geliştirilmektedir.Tabiki şuan çıkan bir cok oyunu 30-40 Fps oynamaya çalıştığımız için bir çok sorunu devamında getiriyoruz.Stok soğutucu yetmemesi gibi olayların devamı stok soğunucu iyice temizle.Termal macunun önemi çok ama çok fazladır.Bunun için Populer olan Termal macunlardan güvenilir sitelerden alabilirsin.Eğer sorun devam ediyorsa Stok Soğutcunu değiştirmende fayda var.

Siz en iyisi şu videoyu izleyin. En patates macun dışındakiler birbirine yakın performans verirken patates olan gerçekten bocalıyor. Yani evet macununuz aşırı kötü, gidip 200 TL'lik alın demiyoruz zaten.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Macun macun değildir, kalitesi farkeder. Fikir vermesi açısından bende de stress testinde 80-84 derece görüyorum stock soğutucuyla, R5 2600. stock soğutucudan çok bir şey beklemeyin ama oyunlarda 70 derece bana biraz fazla gibi geldi kaliteli termal macunla 60'lara çekebilirsiniz.

Vatan mağazasına erişimim yakın birisini tercih edebilirim diye düşünüyorum.
Macun konusunda, bunlar hakkında ne söyleyebilirsiniz?
İşlemci yüzme biliyor mu?
Evet biraz acemiyim. Youtube de bulunan termal macun sürme adı altında, macunu sürüp ellemeden fanı takan var, fanı sağ sol yapıp otutturan var, macunu sürüp işlemciye dağıtıp fanı takan var.

Termal macun sürme konusunda yazı olarak evet belki anlatılmaz ama bu konuda da yardımcı olurmusunuz?

Termal macunu çok kalın ve hava boşlukları bırakacak şekilde engebeli sürmüşsünüz, gayet ince bir tabaka halinde ve mümkün olduğunca düzgün bir yüzey oluşturacak şekilde sürülmeli. Daha sonra soğutucuyu da tek seferde oturtmalısınız, soğutucu CPU üzerindeki termal macuna temas ettikten sonra düzeltmek için tekrar kaldırırsanız yüzey bozulur, macunu tekrar sürmeniz gerekir.

Ayrıca kullandığınız macunun kaliteli olmasına dikkat edin (Cooler Master Mastergel Pro'yu önerebilirim örneğin).

Son olarak termal macun yenilediğinizde, macunun tam olarak oturması 12 ila 48 saat sürer ve bu süre içinde CPU'yu mümkün oldukça zorlamamak gerekir, macun tam olarak oturmadığı için gereğinden yüksek sıcaklıklar görülebilir.

Aynı işlemci, 70 derece üstüne çıkmıyor. Bütçen varsa Cooler Master MasterAir MA610P öneririm.

Yorumunuz için teşekkür ederim, ilk olarak macun değişimine gideceğim aklımda 2 tane vardı belirttim son yorumlarda.

Fakat şunuda söylemek istiyorum, i5 9400F 90 derece - Technopat Sosyal, Şuan ki sayfayı link olarak başka birisine paylaştığım zaman yapılan hiçbir yorum gözükmüyor bunun nedeni nedir?
Resmini bıraktığınız macun 4 tl'ye satılıyor. Ne kadar köfte o kadar ekmek.

Yorumunuz için teşekkür ederim.Bunları önerebilirmisiniz?
Termal macunu çok kalın ve hava boşlukları bırakacak şekilde engebeli sürmüşsünüz, gayet ince bir tabaka halinde ve mümkün olduğunca düzgün bir yüzey oluşturacak şekilde sürülmeli. Daha sonra soğutucuyu da tek seferde oturtmalısınız, soğutucu CPU üzerindeki termal macuna temas ettikten sonra düzeltmek için tekrar kaldırırsanız yüzey bozulur, macunu tekrar sürmeniz gerekir.

Ayrıca kullandığınız macunun kaliteli olmasına dikkat edin (Cooler Master Mastergel Pro'yu önerebilirim örneğin).

Son olarak termal macun yenilediğinizde, macunun tam olarak oturması 12 ila 48 saat sürer ve bu süre içinde CPU'yu mümkün oldukça zorlamamak gerekir, macun tam olarak oturmadığı için gereğinden yüksek sıcaklıklar görülebilir.
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Evet biraz acemiyim. Youtube de bulunan termal macun sürme adı altında, macunu sürüp ellemeden fanı takan var, fanı sağ sol yapıp otutturan var, macunu sürüp işlemciye dağıtıp fanı takan var.
Bunun hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Son yaptığım yorumlarda 2 termal macun belittim, bunları i59400f için önerebilirmisiniz?

Son düzenleme:
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Bunun hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Son yaptığım yorumlarda 2 termal macun belittim, bunları i59400f için önerebilirmisiniz?
İdeal olanı CPU'nun tüm yüzeyine ince ve pürüzsüz düzgün bir tabaka olarak sürmek. Ama o zor oluyorsa CPU'nun tam orta noktasına bir miktar uygulayıp sürmeden/yaymadan soğutucuyu yerleştirmek de uygulanabilir, soğutucunun baskısı ile macun yayılacaktır (Technopat'ın sistem toplama videoları işinize yarayacaktır). İşlem sırasında soğutucuyu sağ sol yaparak tam yerine yerleştirmek için düzeltmek problem olmaz, ama soğutucuyu CPU üzerine koyduktan sonra bir daha kaldırmamak gerekli.

Belirttiğiniz termal macunları hiç kullanmadığım için yorum yapamıyorum, ama kullanıcı yorumlarını incelemek yararlı olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı