i5 9400F için RX 570 yerine güncelleme için GPU önerisi

Bloyraps

Femtopat
Daha fazla  
Dostlarım i5 9400F işlemcim var ve şu anda RX 570 4 GB modelini kullanıyorum. Ekran kartı olarak RTX 2070 veya RTX 3060 almak istiyorum. Ne diyorsunuz? Düşünceleriniz önemli.

Not: İşlemci ve anakartı da 1 yıl içerisinde değiştireceğim. İleriye yönelik tavsiye ederseniz sevinirim.

Sağ ol dostum fikrin için ama işlemciyi 1 yıl gibi bir sürede değiştireceğim bir problem olur mu?

Sorun şöyle olur yüksek bir ekran kartı alırsan işlemci değiştirene kadar darboğaz yapar ve ekran kartından tam verim alamazsın. Bu normalden de kötü alırsın demek değil hazırda bulunan güçten faydalanamamak gibi düşünebilirsin. Bunu da kısmı olarak şöyle azaltabilirsin. Oyunları yüksek ayarlarda yaparak kısmen de olsa durumu biraz idare edersin. Tabii biraz da tercih meselesi yani 1 sene sonra belki o kartlar çok daha fazla ucuzlayacak şimdiden kullanamayacağın bir güce para vermektense o zaman daha ucuza da alabilirsin. Alternatifler çok şimdi 2. elden 3060 alıp işlemci ile birlikte değiştirebilirsin hatta o zamana belki 4060 çıkar farklı bir alternatif olur.

Sorun şöyle olur yüksek bir ekran kartı alırsan işlemci değiştirene kadar darboğaz yapar ve ekran kartından tam verim alamazsın. Bu normalden de kötü alırsın demek değil hazırda bulunan güçten faydalanamamak gibi düşünebilirsin. Bunu da kısmı olarak şöyle azaltabilirsin. Oyunları yüksek ayarlarda yaparak kısmen de olsa durumu biraz idare edersin. Tabii biraz da tercih meselesi yani 1 sene sonra belki o kartlar çok daha fazla ucuzlayacak şimdiden kullanamayacağın bir güce para vermektense o zaman daha ucuza da alabilirsin. Alternatifler çok şimdi 2. elden 3060 alıp işlemci ile birlikte değiştirebilirsin hatta o zamana belki 4060 çıkar farklı bir alternatif olur.

Ne desem bilemedim çok mantıklı anlayacağım o ki ben 3060 hatta 3060 Ti alıp bir nevi ileriye yönelik upgrad'e ekran kartı bazında başlamış olurum çok sağ ol bir de hocam 4060 filan biraz uçuk olur gibi geliyor sonuçta 1080p ultrada drop girmesin yeter hem hikayeli olsun hem Online oyunları olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı