i5 9400F, RTX 2060 sistem darboğaz sorunu

ozGuvenc

Centipat
Merhabalar. GTA 5, Fortnite gibi oyunlar oynarken FPS'i sabitlemediğim sürece CPU %70-%95 arasında dolaşıyor ama GPU %20-%45 arasında gidip geliyor. Yardım eder misiniz?
CPU: i5 9400F.
GPU: RTX 2060.
RAM: 16 GB 8X2.

Son düzenleme:
Bios'dan "Monitor" sekmesine girin.
Q-fan ayarlarına bakın.
Ayarlarda "Performance" profilini seçip kaydedin.
Fan RPM limitini "ignore" olarak seçip kaydedin.
F10 tuşu ile kaydedip çıkın.

Ekran kartının yazılımında fanı otomatik yapın.

Bunlar ısıyı düşürmezse iyi bir soğutucu bakın.

i5 8400 & RTX 2060 ikilisini kullanıyorum. Bazı oyunlarda CPU %100 oluyor evet ama bu arada ne GPU kullanımı düşüyor ne de donma veya sizinki gibi bir durum yaşamadım. Monitör çözünürlüğünüz nedir? Aklıma bir tek düşük çözünürlük geliyor. The Witcher 3 oynuyorum GPU kullanımı genelde %99 seyrediyor. Monitörüm 144 Hz 1080P. Şunu da söylemeden geçmeyelim i5 8400 veya 9400 RTX 2060 için alt sınır işlemciler. Ufak darboğaz olabilir ama devamlı GPU %50 civarı çalışıyorsa bir sıkıntı olduğu açık.

Şu başlığa darboğaz diyecek kadar ne yaşadınız, merak ediyorum. Her FPS düşüşüne, kullanım düşüşüne darboğaz da demeyin be arkadaş ya. Bir başlık açıyorum, anında darboğaz diyorlar. Sorun da apayrı bir şey. Allah aşkına, İşlemci %100 olsa dahi (ki olmamış) GPU'nun %20-45 civarı seyretmesi ile darboğazın ne alakası var?

BIOS'dan "monitör" sekmesine girin.
Q-fan ayarlarına bakın.
Ayarlarda "performance" profilini seçip kaydedin.
Fan RPM limitini "ignore" olarak seçip kaydedin.
F10 tuşu ile kaydedip çıkın.

Ekran kartının yazılımında fanı otomatik yapın.

Bunlar ısıyı düşürmezse iyi bir soğutucu bakın.

Profil olarak performans yok Turbo, silent ve manual var.

Son düzenleme:
Şu başlığa darboğaz diyecek kadar ne yaşadınız, merak ediyorum. Her FPS düşüşüne, kullanım düşüşüne darboğaz da demeyin be arkadaş ya. Bir başlık açıyorum, anında darboğaz diyorlar. Sorun da apayrı bir şey. Allah aşkına, İşlemci %100 olsa dahi (ki olmamış) GPU'nun %20-45 civarı seyretmesi ile darboğazın ne alakası var?

Çok doğru tamamen küresel ısınmanın etkilerinden oluyor.

Profil olarak performans yok Turbo, silent ve manual var.

Bunlardan hangisine alayım?
i5 8400 & RTX 2060 ikilisini kullanıyorum. Bazı oyunlarda CPU %100 oluyor evet ama bu arada ne GPU kullanımı düşüyor ne de donma veya sizinki gibi bir durum yaşamadım. Monitör çözünürlüğünüz nedir? Aklıma bir tek düşük çözünürlük geliyor. The Witcher 3 oynuyorum GPU kullanımı genelde %99 seyrediyor. Monitörüm 144 Hz 1080P. Şunu da söylemeden geçmeyelim i5 8400 veya 9400 RTX 2060 için alt sınır işlemciler. Ufak darboğaz olabilir ama devamlı GPU %50 civarı çalışıyorsa bir sıkıntı olduğu açık.

Dediğim gibi 1920X1080 ama NVIDIA ayarlarından boyutu 1024 768 yaptım CS:GO için o etkiler mi bilmiyorum.

CS:GO oyununda durum böyleyse boşa konuşuyoruz. Kimin GPU ve CPU'su bu oyunda stabil tam yükte çalışıyor. Ayrıca çözünürlük düşükse ise bu da bir sebep. AAA+ bir oyunu 1080P Ultra ayarlarda aç bakalım. Aynı durum varsa sorun bu olur. Yoksa CS:GO'da 720P de GPU çalışmıyor demek boş olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı