BIOS'dan "monitör" sekmesine girin.
Q-fan ayarlarına bakın.
Ayarlarda "performance" profilini seçip kaydedin.
Fan RPM limitini "ignore" olarak seçip kaydedin.
F10 tuşu ile kaydedip çıkın.
Ekran kartının yazılımında fanı otomatik yapın.
Bunlar ısıyı düşürmezse iyi bir soğutucu bakın.
Şu başlığa darboğaz diyecek kadar ne yaşadınız, merak ediyorum. Her FPS düşüşüne, kullanım düşüşüne darboğaz da demeyin be arkadaş ya. Bir başlık açıyorum, anında darboğaz diyorlar. Sorun da apayrı bir şey. Allah aşkına, İşlemci %100 olsa dahi (ki olmamış) GPU'nun %20-45 civarı seyretmesi ile darboğazın ne alakası var?
Profil olarak performans yok Turbo, silent ve manual var.
i5 8400 & RTX 2060 ikilisini kullanıyorum. Bazı oyunlarda CPU %100 oluyor evet ama bu arada ne GPU kullanımı düşüyor ne de donma veya sizinki gibi bir durum yaşamadım. Monitör çözünürlüğünüz nedir? Aklıma bir tek düşük çözünürlük geliyor. The Witcher 3 oynuyorum GPU kullanımı genelde %99 seyrediyor. Monitörüm 144 Hz 1080P. Şunu da söylemeden geçmeyelim i5 8400 veya 9400 RTX 2060 için alt sınır işlemciler. Ufak darboğaz olabilir ama devamlı GPU %50 civarı çalışıyorsa bir sıkıntı olduğu açık.
Oyun oynarken Turbo olsun.Profil olarak performans yok Turbo, silent ve manual var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.