RTX 2060 i5 9400F PUBG'de takılma sorunu

emın12

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Selamun aleyküm. Beyler bir sorunum var. PUBG'de school bootcamp gibi kalabalık mekanlara atlayınca veya bazen kalabalık olmayan bir yere de atlasam oyun atladıktan sonra 1 2 dk takılmalar, droplar falan yapıyor.

Hangi parçadan dolayı olduğunu yazarsanız çok sevinirim. Ve oyunda iken GPU kullanımı 70 80 civarı, işlemci ise 60 70 bazen tam tersi de oluyor bu yüzden pek darboğaz yaşadığımı düşünmüyorum.
Sistemim:

Ekran kartı: Zotac RTX 2060 6 GB
İşlemci i5 9400F
RAM: 8 GB DDR4 Vengeance LPX 2400MHz(tahminen RAM yetmiyor ama ramazda 16 yapacağım.)
PSU: 500W High Power 85 Plus(12V kanalından 456W veriyormuş.(Ramazdan aynı şekilde 650W almayı düşünüyorum)
SSD: 120 GB Corsair'le
HDD: 500GB 7200RPM(evet ramazanda bu parçayı da değiştiriceğim. :)
anakart: H310 M S2V micro ATX

Sıcaklıklarpubg'de oyundayken GPU 70 dereceyi geçmiyor. CPU; PUBG'de oyundayken 70 dereceyi geçmiyor. Windows ve PUBG SSD'de kurulu. Darboğaz'dan kaynaklandığını düşünmüyorum dedim fakat ekran kartı kullanımı aniden 5-10-20 gibi değerlere düşünce drop giriyor oyun donuyor.

İşe yarıyor mu bilmem fakat AIDA64 HTML raporunu da atabilirim 7/24 aktifim. Cevaplarınızı bekliyorum. İyi sosyaller :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamun aleyküm. Beyler bir sorunum var. PUBG'de school bootcamp gibi kalabalık mekanlara atlayınca veya bazen kalabalık olmayan bir yere de atlasam oyun atladıktan sonra 1 2 dk takılmalar, droplar falan yapıyor.

Hangi parçadan dolayı olduğunu yazarsanız çok sevinirim. Ve oyunda iken GPU kullanımı 70 80 civarı, işlemci ise 60 70 bazen tam tersi de oluyor bu yüzden pek darboğaz yaşadığımı düşünmüyorum.
Sistemim:

Ekran kartı: Zotac RTX 2060 6 GB
İşlemci i5 9400F
RAM: 8 GB DDR4 Vengeance LPX 2400MHz(tahminen RAM yetmiyor ama ramazda 16 yapacağım.)
PSU: 500W High Power 85 Plus(12V kanalından 456W veriyormuş.(Ramazdan aynı şekilde 650W almayı düşünüyorum)
SSD: 120 GB Corsair'le
HDD: 500GB 7200RPM(evet ramazanda bu parçayı da değiştiriceğim. :)
anakart: H310 M S2V micro ATX

Sıcaklıklarpubg'de oyundayken GPU 70 dereceyi geçmiyor. CPU; PUBG'de oyundayken 70 dereceyi geçmiyor. Windows ve PUBG SSD'de kurulu. Darboğaz'dan kaynaklandığını düşünmüyorum dedim fakat ekran kartı kullanımı aniden 5-10-20 gibi değerlere düşünce drop giriyor oyun donuyor.

İşe yarıyor mu bilmem fakat AIDA64 HTML raporunu da atabilirim 7/24 aktifim. Cevaplarınızı bekliyorum. İyi sosyaller :)
Sorun bendeki gibi drop ilk atladığın zamanlar ve özellikle de oyunu açtıktan sonraki ilk elde daha çok drop yiyorsa sorun HDD kaynaklıdır.

HDD haritayı yavaş yüklerse yükleyene kadar arada donmalar oluyor. Bu biraz da PUBG optimizasyonu ile de alakalı ama neyse.

RAM miktarının da etkisi oluyordur o da PUBG için biraz düşük.

Ayarlarınızı en düşüğe çekip oynayın ram alana kadar. Anlık deli gibi drop yiyordum ben de BF3 yeni çıktığında. 4GB ram vardı. Ayarları dip yapınca bir şekilde oynanıyordu. Ram'i 8GB yapınca düzelmişti.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı