Çözüldü i5 9400F sistemde oyun açıkken bilgisayar donup siyah ekran oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

krm44

Hectopat
Daha fazla  
RAM
XPG 2X8 3200MHz
SSD veya HDD modeli
Sandisk SSD Plus 480GB + Harici 3.0 USB 1TB HDD
Ekran kartı
PH-GTX 1650S 4G
Anakart
H310M-K
İşlemci
i5 9400f
İlk öncelikle bu hata son 1 haftadır yaşanıyor bunu belirteyim. Hatayı betimleyecek olursam herhangi bir oyunda (her yaşadığımda bir oyun ekranındayken yaşadım: HOI4, CS2 vb.) Oyun bir anda donuyor ve bilgisayar donmuş oluyor Alt+Tab veyahut CTRL+Shift+delete hiçbir işe yaramıyor ve zaten çok geçmeden ekran oyun ekranından dümdüz siyah ekrana geçiyor ve bu siyah ekran kısmı gri ekran>siyah ekran döngüsünde duruyor böyle 2-3 saniyede bir griden siyaha, siyahtan siyaha dönüyor ve her yaşadığımda yaklaşık 2-3 kere bilgisayara attığım kasadan kapat aç ile bu sorun düzeldi ama rahatsız etmeye başladı beni. Bunun sebebinin ne olduğunu ve nasıl çözebileceğimi bilgili ellerden destek almak istiyorum.
Windows 11.
CPU: i5 9400F @2.90GHz
GPU: PH-GTX 1650S-4G
RAM: XPG 2x8GB 3200MHz.
Anakart: H310M-K r2.0 DDR4.
PSU: Bilgim maalesef yok koruma kasasını açıp bakamadım henüz ama son 4 yılda ilk defa böyle bir problemle karşılaşmaya başladım.
Ekran kartı sürücümü yeni güncellemiştim ama yine de şimdi tekrardan bakacağım. Herhangi bir Windows güncellemesi de gözükmüyor yani 3-4 kere yaşadığım bu sorun devam edecek ama niye ve nasıl çözerim bilmiyorum umarım derdime deva bulabilir birileri vardır. İyi akşamlar.

1755470288401.png

Çözüm
Sürücüyü 577 ile değiştir, ekran kartı ve işlemcinin termal macunlarını yenile bir sorun kalmayacaktır.
testi durdurayım mı bir problem yaratır mı sıcaklıkların artışı
Sorun işlemciden olabilir mi acaba, oyunda 100 dereceyi geçiyordur kesinlikle.
İşlemcide olduğunu sanmıyorum oyunları oynarken baktığımda genellikle 60-70 arasında oluyor 100ü pek görmüyor hocam arkada programlar varken anca 70 falan

Yani demek istediğim oyunlar ve uygulamalar her seferinde senkronize oluyor ondan kaynaklı geçmişte kalmış bir driver kullanımının yaratibileceği olası senkronize hataları olup olamayacağı hakkında kendimce bir görüş attım hocam.

Fikrim yok termal macunu ilk PC toplandığında sürüldü 4 yıl oldu o da.

Çabuk değiştirin hocam, 4 yıl nedir. bu halde kullanmanız bile çok riskli.

Testi durdurayım mı bir problem yaratır mı sıcaklıkların artışı.

Sistem az daha ısınırsa zaten kendisini kapatacak.

Sorun işlemciden olabilir mi acaba, oyunda 100 dereceyi geçiyordur kesinlikle.
İşlemcide olduğunu sanmıyorum oyunları oynarken baktığımda genellikle 60-70 arasında oluyor 100ü pek görmüyor hocam arkada programlar varken anca 70 falan
Çabuk değiştirin hocam, 4 yıl nedir. bu halde kullanmanız bile çok riskli.

Sistem az daha ısınırsa zaten kendisini kapatacak.
tamam kendisini kapatmasıyla donanımsal arıza olmaz herhalde onu merak ediyorum ayrıca termal macunu değiştireceğim teşekkürler hatırlattığınız için

hocam 20 dakika oldu ben durdurdum 10-15 dakika arası yetermiş diye ki zaten hızlı bir CPU sıcaklığı derecesinde köklenme oldu ikinci bir problemi de görmüş oldum termal macun lazım ve muhtemelen ekran kartı driveri ile ilgili bir problem var onu da önceki driver ile değiştirerek çözeceğim umarım sağolun

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2557912testi yapıyorum fakat işareetlemem gereken kutucuklar mı bilmiyorum hiç ellemedim pek de uygulamayı çözemedim test şekli doğru mu onu da söyleyebilecek birisi var mıdır acaba

İşlemcin arkada çırpınıyor. Ona da el atsan iyi olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı