i5 9400F sisteme MacOS kurulabilir mi?

Merhabalar,
Yıllardır hayalim olan; ama gerçekleştirmeye uzun bir süre olduğundan artık hayalimi az da olsa gerçekleştirmek istiyorum.

Windows işletim sistemli bilgisayarıma MacOS işletim sistemini kurmak istiyorum.
Aşağıdaki donanıma sahibim, acaba buna kurulum yapabilir miyim? Yapabilirsem benim bilgisayarım için benzer bir rehber var mı?
Ayrıca hiç anlamadığımın altını çizmek istiyorum. Ücretli olarak da hizmet alabilirim.

Sistem özellikleri;
MSI B360-A Pro Anakart
i5 9400F İşlemci
RX 590 Ekran kartı
16GB DDR4 RAM
M.2 James Donkey SSD

Merhaba, benzer bir sisteme sahibim ve Catalina'yı sorunsuz kullanıyorum. EFI olarak aşağıdaki EFI'yi kullanıyorum.

Aslında ben de BigSur'u denemek istiyorum ama Clover'dan OpenCore'a geçmek gerekiyormuş sanırım, sorunsuz kullandığım sistemi bozmaya cesaret edemiyorum :)

İmaj konusu içine güncellemeyi ekledim. Şimdi indirip kuruluma başlayabilirsin.

Usanmadan cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Lakin dediğim gibi çok uzağım. .RAW dosyasını indiriyorum, bir de güncellemedeki EFI dosyası var. Ek olarak konu içerisinde text editor ile yapılması gerekenler gibi birkaç düzenleme var.

Bunları nasıl yapacağım acaba? Bunun için de bir rehber vs. var mı?

RAW'ı USB'ye yazıyorsun, yazınca EFI'ye ulaşacaksın. Güncellemedeki EFI ile değiştirebiliyorsun. EFI/OC içerisinde de config.plist'i editör ile açıp düzenliyorsun. Bu kadar. Biraz kurcala.
Teşekkür ederim, birazdan başlayacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı