i5-9400F sistemin FurMark sonuçları kötü

/Darkness/

Hectopat
Benim Vatan OEM sistemlerinden topladığım bir bilgisayarım var özellikleri aşağıda:
  • ASUS Dual RX 580 8 GB
  • i5 9400F
  • HyperX 8 GB 2666 MHz RAM
  • ASUS H310M-K anakart
  • Fırın gibi Frisby kasa (yan kapak açık kullanıyorum bu yüzden modeli de FC9280G.)
  • Frisby 600W 80+ PSU
Benim bilgisayarım bu özelliklere sahip ve düşük performans alıyorum. CS'de 200-230 Valorant'ta 150-100 boşta 200 oluyor stabil değil. PUBG'yi kasmaktan oynayamıyorum bıraktım. Fortnite'ta stabil değil 144-100 atlarken ve atlamadan önceki lobide Full kasıyor. Bu düşük performanstan artık sıkıldım ve çözüm aramak için araştırma yaptım. UserBenchmark'tan neyin sorunlu olduğunu görenler olmuş siteye baktım ve sonuçlar şu şekilde:

UserBenchmarks: Game 47%, Desk 86%, Work 40%
CPU: Intel Core i5-9400F - 89.7%
GPU: AMD RX 580 - 54.1%
HDD: WD Blue 1TB (2012) - 92.9%
RAM: Kingston HyperX 2666 C16 1x8GB - 46.1%
MBD: ASUS Prime H310M-K R2.0

Zaten düşük performans alıyorum. Ne yapmam gerekiyor neyi değiştireyim? Bu arada arkada uygulama açık değildi test sırasında.
FurMark değerlerine de baktım onlar da şu şekilde. (Bu arada 10 dakika ekran kartı yaptım zaten ekran kartım çok ısınmıyordu kasa kapağı açık olduğundan beri kasa kapağını kapattıktan sonra onun 89, CPU'nun da 95 96 dereceleri gördüğümü biliyorum.)

Screenshot_12.png

Yardımınıza ihtiyacım var. Daha ne testi gerekiyor bilmiyorum fakat gerçekten internette gözüken performansın yarısını zor alıyorum.

Sorunun ekran kartı olduğu çok açık. UV yaptınız mı? Eper yaptıysanız ve çözülmedi ise RX 580'in son WHQL sürücüsünü indirin. Tabii ilk önce sürücüleri DDU ile kaldırın.

Bilgisayarımı servise bırakacağım yarın geldikten sonra hepsini deneyeceğim baktım olmuyor satacağım en sonunda aldığımdan beri sorunlarla uğraşıyorum. Sistem servisten geldikten sonra bu konu üzerinden açıklama yapacağım ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Bilgisayarımı servise bırakacağım yarın geldikten sonra hepsini deneyeceğim baktım olmuyor satacağım en sonunda aldığımdan beri sorunlarla uğraşıyorum. Sistem servisten geldikten sonra bu konu üzerinden açıklama yapacağım ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Bütçe yoksa geçici olarak imkan varsa uzay kullanın. Edit: no video input hatasını şimdi gördüm o ekran kartında terslikler var. Tahminimce reballing istiyor. (Sadece bi tahmin doğru olmayabilir, sakın kendiniz yapmaya kalkmayın, elinize alırsınız.)

Son düzenleme:
Bütçe yoksa geçici olarak imkan varsa uzay kullanın. Edit: No video input hatasını şimdi gördüm o ekran kartında terslikler var. Tahminimce reballing istiyor. (sadece bir tahmin doğru olmayabilir, sakın kendiniz yapmaya kalkmayın, elinize alırsınız.)

Verdim bilgisayarı vatana gelmesini bekliyorum bütün sorunları anlattım artık sorunu düzeltene kadar vereceğim garantiye bekliyorum şu an sonucu geldikten sonra hortlatıcam.

Selamlar bilgisayarı elime aldım ve bana dedikleri bilgisayarda bir sorun yok fanları değiştirin dediler değiştirdim ön 3 fanı değiştirdim sağlam kalan fanlardan da arkaya egzoz fan ve üste bir fan daha koydurttum. Bana ekran kartının HDMI girişi sıkıntılı DP girişini kullanın dediler benim mönitörde DP girişi olmadığı için şu an dönüştürücü ile kullanıyorum. No video input şu ana kadar almadım fakat arada ekran gidip geliyor. Performansı deneme fırsatım çok olmadı Valorant'ta 150 160 FPS alıyorum çok ekstra skill kullanımı savaşlarda 100 90'a düşüyor ve sanki 30fpsmiş gibi bir hissiyat veriyor. Frisby 600W PSU'dan cızırtılar geliyordu zaten fanları da değiştirdikten sonra eski fanların sesi gittikten sonra daha fazla anlaşılmaya başladı. Yani bu sisteme bu kadar para verdikten sonra bu olayları görmek gerçekten üzüyor kasayı artık kökten değiştirmeli miyim sizce ne yapmalıyım bu sorunları çözmek için?

Şimdi kasa değiştirdiğim vakit 350 400 lira verip aldığım 3lü xigmatex rgb fanlar boşa gidecek ve elimdeki kasayı ne yapacağım? Kasa değiştirmeden bu sorunu çözemez miyiz?
Kasa aslında aşırı etkilemiyor. O kadar kötü yapacak kadar değil. Ekran kartında sorun gözüküyor bence, sizi vatan oyalamış. Ekran kartını kendi servisine verin. Ben Phenom ii X4 ile bile 100 alıyordum, işlemciniz gayet iyi.

Kasa aslında aşırı etkilemiyor. O kadar kötü yapacak kadar değil. Ekran kartında sorun gözüküyor bence, sizi vatan oyalamış. Ekran kartını kendi servisine verin. Ben Phenom II X4 ile bile 100 alıyordum, işlemciniz gayet iyi.

Ekran kartını verirseniz eğer sizi 1 2 ay en az bekletir işin sonunda size ekran kartını aldığınız parayı geri verirler dediler. Yani fatura parasını verirler dedi. Bende 1 1.5 sene önce aldığım için fatura parası 1250 lira gözüküyor ekran kartının ben satsam 1250 liranın 2 katına satarım en az RX580 8 GB ekran kartını. Bu PSU cızırtı işini ve ekran kartını nasıl halledebilir mahalle bilgisayarcıları da güven vermiyor.

Ekran kartını verirseniz eğer sizi 1 2 ay en az bekletir işin sonunda size ekran kartını aldığınız parayı geri verirler dediler. Yani fatura parasını verirler dedi. Bende 1 1.5 sene önce aldığım için fatura parası 1250 lira gözüküyor ekran kartının ben satsam 1250 liranın 2 katına satarım en az RX580 8 GB ekran kartını. Bu PSU cızırtı işini ve ekran kartını nasıl halledebilir mahalle bilgisayarcıları da güven vermiyor.
Doğru demişler. Sorun ekran kartında bence, boşa pek masraf etmeyin onun dışında. GTX 550 ti gibi R7 240 gibi ucuz bir ekran kartı temin edip aynı sorunu yaşıyor musunuz diye bakabilirsiniz. Tabii imkanınız el veriyorsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı