i5-9400F sistemin FurMark sonuçları kötü

/Darkness/

Hectopat
Benim Vatan OEM sistemlerinden topladığım bir bilgisayarım var özellikleri aşağıda:
  • ASUS Dual RX 580 8 GB
  • i5 9400F
  • HyperX 8 GB 2666 MHz RAM
  • ASUS H310M-K anakart
  • Fırın gibi Frisby kasa (yan kapak açık kullanıyorum bu yüzden modeli de FC9280G.)
  • Frisby 600W 80+ PSU
Benim bilgisayarım bu özelliklere sahip ve düşük performans alıyorum. CS'de 200-230 Valorant'ta 150-100 boşta 200 oluyor stabil değil. PUBG'yi kasmaktan oynayamıyorum bıraktım. Fortnite'ta stabil değil 144-100 atlarken ve atlamadan önceki lobide Full kasıyor. Bu düşük performanstan artık sıkıldım ve çözüm aramak için araştırma yaptım. UserBenchmark'tan neyin sorunlu olduğunu görenler olmuş siteye baktım ve sonuçlar şu şekilde:

UserBenchmarks: Game 47%, Desk 86%, Work 40%
CPU: Intel Core i5-9400F - 89.7%
GPU: AMD RX 580 - 54.1%
HDD: WD Blue 1TB (2012) - 92.9%
RAM: Kingston HyperX 2666 C16 1x8GB - 46.1%
MBD: ASUS Prime H310M-K R2.0

Zaten düşük performans alıyorum. Ne yapmam gerekiyor neyi değiştireyim? Bu arada arkada uygulama açık değildi test sırasında.
FurMark değerlerine de baktım onlar da şu şekilde. (Bu arada 10 dakika ekran kartı yaptım zaten ekran kartım çok ısınmıyordu kasa kapağı açık olduğundan beri kasa kapağını kapattıktan sonra onun 89, CPU'nun da 95 96 dereceleri gördüğümü biliyorum.)

Screenshot_12.png

Yardımınıza ihtiyacım var. Daha ne testi gerekiyor bilmiyorum fakat gerçekten internette gözüken performansın yarısını zor alıyorum.

Doğru demişler. Sorun ekran kartında bence, boşa pek masraf etmeyin onun dışında. GTX 550 Ti gibi R7 240 gibi ucuz bir ekran kartı temin edip aynı sorunu yaşıyor musunuz diye bakabilirsiniz. Tabii imkanınız el veriyorsa.

Bana zaten vatan sorun ekran kartında dedi fakat FurMark sonuçlarına onlar da kendilerince bakmışlar sorun performansa değil no video input hatası ekran kartındaki HDMI slotundan dolayı DP kullanın dediler. Bende de DP girişi olmadığı için HDMI to DP kullanıyorum. Sanırım ekran gidip gelmesi dönüştürücü yüzünden. Ama benim anlamadığım benim bilgisayarın Steam PUBG Fortnite vb. oyunlarda neden takıldığı. Tanıdığımız bir bilgisayarcı bu sisteme SSD işlemci fanı ve 8x2 RAM yaparsak sorunun çözüleceğinden bahsetmişti acaba bunu yapmalı mıyım? Size de danışmak isterim.

Bana zaten vatan sorun ekran kartında dedi fakat FurMark sonuçlarına onlar da kendilerince bakmışlar sorun performansa değil no video input hatası ekran kartındaki HDMI slotundan dolayı DP kullanın dediler. Bende de DP girişi olmadığı için HDMI to DP kullanıyorum. Sanırım ekran gidip gelmesi dönüştürücü yüzünden. Ama benim anlamadığım benim bilgisayarın Steam PUBG Fortnite vb. oyunlarda neden takıldığı. Tanıdığımız bir bilgisayarcı bu sisteme SSD işlemci fanı ve 8x2 RAM yaparsak sorunun çözüleceğinden bahsetmişti acaba bunu yapmalı mıyım? Size de danışmak isterim.
2x8 RAM yapılsa belki çözülür. İşlemci kaç derece oluyor ki? 75 i geçiyorsa ondan olabilir, stok fan mı? Stok fansa bunu alabilirsiniz: GAMETECH FREEZER HD1.0 Rainbow Bakır Kule Tipi İşlemci Fanı Fiyatları ve Özellikleri
Macun olarak çok bilinmese de kendi kullandığım ve memnun olduğum Wipaste C2 yi öneririm: Wipaste C2 4g 6 W/m-K Yüksek Performanslı Alman Termal Macun Fiyatları ve Özellikleri
Kendiniz de takabilirsiniz, zor değil. İlk önce soğutucuyu değiştirin, zaten ikisi 150 TL civarı tutuyor, olmazsa en kötü ihtimalle kasanızda güzel gözükür, sisteminiz sessizleşir ve işlemcinizin ömrü uzar.

2x8 RAM yapılsa belki çözülür. İşlemci kaç derece oluyor ki? 75'i geçiyorsa ondan olabilir, stok fan mı? Stok fansa bunu alabilirsiniz: GAMETECH FREEZER HD1.0 Rainbow Bakır Kule Tipi İşlemci Fanı Fiyatları ve Özellikleri
Macun olarak çok bilinmese de kendi kullandığım ve memnun olduğum wipaste C2'yi öneririm: Wipaste C2 4g 6 W/m-K Yüksek Performanslı Alman Termal Macun Fiyatları ve Özellikleri
Kendiniz de takabilirsiniz, zor değil. İlk önce soğutucuyu değiştirin, zaten ikisi 150 TL civarı tutuyor, olmazsa en kötü ihtimalle kasanızda güzel gözükür, sisteminiz sessizleşir ve işlemcinizin ömrü uzar.

Evet stok fan zaten işlemci fanı almak hep aklımdan geçiyordu. Attığınız işlemci fanını alacağım. Şu an yeni elime geçtiği için bilgisayar daha yeni indiriyorum bazı oyunları şu an Steam PUBG indirmekteyim indikten sonra ısınma değerlerini sizinle paylaşacağım. Gerçekten ilginiz için teşekkür ederim.

Evet stok fan zaten işlemci fanı almak hep aklımdan geçiyordu. Attığınız işlemci fanını alacağım. Şu an yeni elime geçtiği için bilgisayar daha yeni indiriyorum bazı oyunları şu an Steam PUBG indirmekteyim indikten sonra ısınma değerlerini sizinle paylaşacağım. Gerçekten ilginiz için teşekkür ederim.
Rica ederim, sonuçları paylaşırsınız.
@/Darkness/ Hocam konuyla alakası yok belki ama Xbox360Torrent ya da Xbox istanbul siteleriyle alakanız var mı? Nickiniz tanıdık geldi de.

Rica ederim, sonuçları paylaşırsınız.
@/Darkness/ hocam konuyla alakası yok belki ama XbOX360TORrent'ya da Xbox İstanbul siteleriyle alakanız var mı? Nickiniz tanıdık geldi de.

Yok reis bu nicki sadece burada kullanıyorum.
Bu arada PUBG'yi yükleyip 1 2 el atma şansım oldu MSI Afterburner ile değerleri SS almaya çalıştım. 1. SS ayarlarım 2.SS oyuna ilk girdiğimdeki değerler 3.SS ise oyundaki ilk 15 20 dakikamın değerleridir.
Bazı zamanlar 85'e düştüğü oldu fakat bazı zamanlar da 95 96 dereceyi gördüğü oldu işlemcinin. Baktığım zaman ilk işlemci ısınıyor çok fazla ve o ısıdan kaynaklı ekran kartı da ısınıyor olabilir mi? Çünkü işlemci ısınmadan ekran kartı da ısınmadı. Bu arada performans ilk oyunum için söyleyecek olursam iyiydi. Bu ısınma değerleri gerçekten fazla ne yapmam lazım bundan sonra? Şu an için sorun ısınma olarak gözüküyor ve RAM kullanımı 7GB 7.150 gördüğü zamanlarda oldu 8x2 yapmanın vakti geldi mi sizce? Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-02-18 222400.png
    Ekran görüntüsü 2022-02-18 222400.png
    1.018,2 KB · Görüntüleme: 27
  • Ekran görüntüsü 2022-02-19 163935.png
    Ekran görüntüsü 2022-02-19 163935.png
    3,7 MB · Görüntüleme: 37
  • Ekran görüntüsü 2022-02-19 165327-min.png
    Ekran görüntüsü 2022-02-19 165327-min.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 34
Yok reis bu nicki sadece burada kullanıyorum.
Bu arada PUBG'yi yükleyip 1 2 el atma şansım oldu MSI Afterburner ile değerleri SS almaya çalıştım. 1. SS ayarlarım 2.SS oyuna ilk girdiğimdeki değerler 3.SS ise oyundaki ilk 15 20 dakikamın değerleridir.
Bazı zamanlar 85'e düştüğü oldu fakat bazı zamanlar da 95 96 dereceyi gördüğü oldu işlemcinin. Baktığım zaman ilk işlemci ısınıyor çok fazla ve o ısıdan kaynaklı ekran kartı da ısınıyor olabilir mi? Çünkü işlemci ısınmadan ekran kartı da ısınmadı. Bu arada performans ilk oyunum için söyleyecek olursam iyiydi. Bu ısınma değerleri gerçekten fazla ne yapmam lazım bundan sonra? Şu an için sorun ısınma olarak gözüküyor ve RAM kullanımı 7GB 7.150 gördüğü zamanlarda oldu 8x2 yapmanın vakti geldi mi sizce? Ne yapmalıyım?
Isıdan kaynaklı ısınmaz, ikisi de kullanıldığı için ısınıyor. İşlemciden de drop yiyor olabilirsiniz, sorun eğer soğutucu değiştirmek garantinizi etkilemiyorsa attığım soğutucuyu ve termal macunu bir an önce alın, çok sıkıntı değerler, bilgisayarınız sıkıntı yapabilir.

Isıdan kaynaklı ısınmaz, ikisi de kullanıldığı için ısınıyor. İşlemciden de drop yiyor olabilirsiniz, sorun eğer soğutucu değiştirmek garantinizi etkilemiyorsa attığım soğutucuyu ve termal macunu bir an önce alın, çok sıkıntı değerler, bilgisayarınız sıkıntı yapabilir.

Sanmıyorum garantinin yanacağını zaten 5 6 ay kaldı bitmesine. Garantiye verdiğim zamanda zaten vatan bir sorun yok diyor gönderiyor o yüzden çok önemli değil. İlgin için teşekkür ederim en kısa zamanda edineceğim işlemci soğutucu ile termal macunu. O zamana kadar da yüksek sistem gerektiren oyunları oynamayı düşünmüyorum. Elime geçtikten sonra konuyu hortlatırım. Fakat bu PSU'dan gelen ufak cızırtı sesi bir sorun teşkil eder mi?

Sanmıyorum garantinin yanacağını zaten 5 6 ay kaldı bitmesine. Garantiye verdiğim zamanda zaten vatan bir sorun yok diyor gönderiyor o yüzden çok önemli değil. İlgin için teşekkür ederim en kısa zamanda edineceğim işlemci soğutucu ile termal macunu. O zamana kadar da yüksek sistem gerektiren oyunları oynamayı düşünmüyorum. Elime geçtikten sonra konuyu hortlatırım. Fakat bu PSU'dan gelen ufak cızırtı sesi bir sorun teşkil eder mi?
Yok etmez. Her devrede olur ama duyulmayacak derecede. Rahatsız etmiyorsa problem de yok.

Yok etmez. Her devrede olur ama duyulmayacak derecede. Rahatsız etmiyorsa problem de yok.

Yani bilgisayar ilk açıldığında çok duyuluyor sonrasında biraz azalıyor. Azalmış halini videoya aldım sesi biraz yükseltin anlayacaksınız ne dediğimi. Belki videoda az çıkmış fakat yatak PC'nin 2 adım yanında yattığınız zaman sesi rahatlıkla alıyorsunuz. Ben de sesi duyunca sorun olur mu acaba diye tedirgin oluyordum, sorun yok diyorsanız sıkıntı yok. İlginiz için teşekkür ederim tekrardan. Fanla macunu alınca konuyu hortlatırım iyi akşamlar. Video linki:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani bilgisayar ilk açıldığında çok duyuluyor sonrasında biraz azalıyor. Azalmış halini videoya aldım sesi biraz yükseltin anlayacaksınız ne dediğimi. Belki videoda az çıkmış fakat yatak PC'nin 2 adım yanında yattığınız zaman sesi rahatlıkla alıyorsunuz. Ben de sesi duyunca sorun olur mu acaba diye tedirgin oluyordum, sorun yok diyorsanız sıkıntı yok. İlginiz için teşekkür ederim tekrardan. Fanla macunu alınca konuyu hortlatırım iyi akşamlar. Video linki:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bana da aynısı oluyor hocam. Bilgisayar yüke girince düzeliyor. Rahatsız etmiyorsa öyle kullanabilirsiniz birşey olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı