i5-9400F sistemin FurMark sonuçları kötü

/Darkness/

Hectopat
Benim Vatan OEM sistemlerinden topladığım bir bilgisayarım var özellikleri aşağıda:
  • ASUS Dual RX 580 8 GB
  • i5 9400F
  • HyperX 8 GB 2666 MHz RAM
  • ASUS H310M-K anakart
  • Fırın gibi Frisby kasa (yan kapak açık kullanıyorum bu yüzden modeli de FC9280G.)
  • Frisby 600W 80+ PSU
Benim bilgisayarım bu özelliklere sahip ve düşük performans alıyorum. CS'de 200-230 Valorant'ta 150-100 boşta 200 oluyor stabil değil. PUBG'yi kasmaktan oynayamıyorum bıraktım. Fortnite'ta stabil değil 144-100 atlarken ve atlamadan önceki lobide Full kasıyor. Bu düşük performanstan artık sıkıldım ve çözüm aramak için araştırma yaptım. UserBenchmark'tan neyin sorunlu olduğunu görenler olmuş siteye baktım ve sonuçlar şu şekilde:

UserBenchmarks: Game 47%, Desk 86%, Work 40%
CPU: Intel Core i5-9400F - 89.7%
GPU: AMD RX 580 - 54.1%
HDD: WD Blue 1TB (2012) - 92.9%
RAM: Kingston HyperX 2666 C16 1x8GB - 46.1%
MBD: ASUS Prime H310M-K R2.0

Zaten düşük performans alıyorum. Ne yapmam gerekiyor neyi değiştireyim? Bu arada arkada uygulama açık değildi test sırasında.
FurMark değerlerine de baktım onlar da şu şekilde. (Bu arada 10 dakika ekran kartı yaptım zaten ekran kartım çok ısınmıyordu kasa kapağı açık olduğundan beri kasa kapağını kapattıktan sonra onun 89, CPU'nun da 95 96 dereceleri gördüğümü biliyorum.)

Screenshot_12.png

Yardımınıza ihtiyacım var. Daha ne testi gerekiyor bilmiyorum fakat gerçekten internette gözüken performansın yarısını zor alıyorum.

Kardeşim işlemcin termal sınırlarda geziyor öyle kullanırsan hem performans düşük olur hem de ömrü kısalır. Bu arada yan kapağı açık tutarsan olan hava sirkülasyonunu daha da kötü edersin. Yan kapağı kapalı kullan. Eğer imkan varsa düzgün kasa alana kadar uzay kullan sana tavsiyem. Ekran kartı da aynı şekilde termal sınırlarda geziyor, yeni bir kasa edin ya da uzay sistem kullan yeni kasa alana kadar.

Kardeşim işlemcin termal sınırlarda geziyor öyle kullanırsan hem performans düşük olur hem de ömrü kısalır. Bu arada yan kapağı açık tutarsan olan hava sirkülasyonunu daha da kötü edersin. Yan kapağı kapalı kullan. Eğer imkan varsa düzgün kasa alana kadar uzay kullan sana tavsiyem. Ekran kartı da aynı şekilde termal sınırlarda geziyor, yeni bir kasa edin ya da uzay sistem kullan yeni kasa alana kadar.

Reis biraz basit konuşur musun bilgisayardan Ultra anlayan birisi değilimdir ne yapayım neyi sökeyim neyi değiştireyim söylersen çok mutlu olurum.

RX 580'e göre 78 derece bu yaz aylarında kabul edilebilir bir değer.

Reis biraz basit konuşur musun bilgisayardan Ultra anlayan birisi değilimdir ne yapayım neyi sökeyim neyi değiştireyim söylersen çok mutlu olurum.

Sizin konunuza gelecek olursak sizin rekabetçi oyunlarda bu kadar düşük FPS almanız işlemci ve tek kanal 8 GB RAM'den kaynaklı. Bir tane daha aynı 8 GB RAM daha almalısınız. Bir de işlemcinizi değiştirmelisiniz rekabetçi oyunlar için.

Zaten yan kapak açık kullandığımda çok sorun olmuyor, kapalı kullanırsam dediğim gibi 90 95 dereceleri buluyor.

Sizin konunuza gelecek olursak sizin rekabetçi oyunlarda bu kadar düşük FPS almanız işlemci ve tek kanal 8 GB RAM'den kaynaklı. Bir tane daha aynı 8 GB RAM daha almalısınız. Bir de işlemcinizi değiştirmelisiniz rekabetçi oyunlar için.

RAM alacağım 16 GB RAM'i deneyeceğim ayrıca termal macun yeniletip stok soğutucuyu değiştirmeyi planlıyorum, yaptıktan sonra hortlatıp sonuçları paylaşırım.

RAM alacağım 16 GB RAM'i deneyeceğim ayrıca termal macun yeniletip stok soğutucuyu değiştirmeyi planlıyorum, yaptıktan sonra hortlatıp sonuçları paylaşırım.
RX 580 için UV tavsiye ederim. Üstüne termal macunda yenilerseniz daha rahat sonuçlar alırsınız.

@General Pong Krell Hocamın bir rehberi vardı. Buna bakmanızı öneririm.

Hocam Frisby kasa yüzünden çok ısınıyor, cidden farkeder sıcaklık eğer eli yüzü düzgün bir kasa alırsa. Işlemci gayet yeterli, i5 9400f den bahsediyoruz. Tarihi eser q9650 bile valorant ta 100 fps e kadar çıkmakta. Zaten Ryzen 5 2600 ayarinda. Tek kanal RAM'den olabilir belki, ama arkadaşım tek kanal 8 GB 1600 Mhz DDR3 ram ile bile valorant ta 140 150 arası alıyor ve ekran kartı r7 240, işlemcisi i3 4130. Eğer Ryzen değilse veya apu değilse zaten dual channel devasa bi artış sağlamaz. Tabiki güzel bi performans artışı olur. Ama öncelikle o kasadan acilen kurtulması gerekiyor. Düzgün bi kasa alınca ve Rami dual channel yapınca güzel bir artış sağlanabilir. Bi işlemci için 90 derece ciddi throttling yeme değeridir genellikle. Ekran kartı da 70 dereceden sonra işlemci kadar olmasa da sapıtıyor olabilir.

Hocam Frisby kasa yüzünden çok ısınıyor, cidden fark eder sıcaklık eğer eli yüzü düzgün bir kasa alırsa. İşlemci gayet yeterli, i5 9400FDEN bahsediyoruz. Tarihi eser Q9650 bile Valorant'ta 100 FPS'e kadar çıkmakta. Zaten Ryzen 5 2600 ayarinda. Tek kanal RAM'den olabilir belki, ama arkadaşım tek kanal 8 GB 1600 MHz DDR3 RAM ile bile Valorant'ta 140 150 arası alıyor ve ekran kartı R7 240, işlemcisi i3 4130. eğer Ryzen değilse veya APU değilse zaten Dual Channel devasa bir artış sağlamaz. Tabii ki güzel bir performans artışı olur. Ama öncelikle o kasadan acilen kurtulması gerekiyor. Düzgün bir kasa alınca ve RAM'i Dual Channel yapınca güzel bir artış sağlanabilir. Bir işlemci için 90 derece ciddi throttling yeme değeridir genellikle. Ekran kartı da 70 dereceden sonra işlemci kadar olmasa da sapıtıyor olabilir.

Kasa değişimi için çok bütçem yok bu kasayı değiştirsem PSU da kötü ona da el atmak gerekecek şimdilik 8x2 RAM ve soğutucu düşünüyorum zaten bilgisayar bugünlerde çok sorun çıkartmaya başladı örneğin düzenli aralıklarla bilgisayarda no video input hatası alıyorum vatana 2. kez götüreceğim umarım çoğu sorunu çözebilirler geçen hava vurup bırakmışlardı umarım bu sefer çözülür.

Kasa değişimi için çok bütçem yok bu kasayı değiştirsem PSU da kötü ona da el atmak gerekecek şimdilik 8x2 RAM ve soğutucu düşünüyorum zaten bilgisayar bugünlerde çok sorun çıkartmaya başladı örneğin düzenli aralıklarla bilgisayarda no video input hatası alıyorum vatana 2. kez götüreceğim umarım çoğu sorunu çözebilirler geçen hava vurup bırakmışlardı umarım bu sefer çözülür.

Sorunun ekran kartı olduğu çok açık. UV yaptınız mı? Eper yaptıysanız ve çözülmedi ise RX 580'in son WHQL sürücüsünü indirin. Tabii ilk önce sürücüleri DDU ile kaldırın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı