i5 9400F ve GTX 1050 Ti ile FPS düşmesi

hamit33

Hectopat
Öncelikle merhaba. Sitede yeniyim.
Şöyle bir sorunum var.
Tüm oyunlarda FPS düşmesi yiyorum.
Valorant'ta 200'den 120'lere kadar düşüyor.
Bu GTA 5'te daha fazla oluyor.
Sistem: i5 9400F 8 GB RAM GTX 1050 Ti.

Valorant da evet çatışmada 120lere kadar iniyor ama donma olmuyor gibi fakat GTA 5 de vsync acmazsam oynatmıyor.
Çatışmalarda yetenekler ve mermiler daha çok olacağı için ekran kartı normalden fazla görüntü oluşturuyor ve bu yüzden fps düşüyor. GTA 5' te kaç FPS'ten kaç FPS'e düşüyor hocam ve hangi ayarlar?

Yok normalde oluyor trafikte gezerken dâhi

Peki bu FPS düşmesi yaşanırken etrafa roket vs. gibi çok fazla görsel efekt isteyen şeyler atıyor musunuz yoksa normal dururken mi oluyor?

GTA 5'te V-Sync açtım sorun çözüldü fakat Valorant kafama takıldı. Daha önce olmuyordu.

Oyun HDD'de mi kurulu SSD'de mi? Ben SSD'den silip HDD'ye kurduğumda bayağı FPS kaybı yaşamıştım.
GTA 5 de V-Sync açtım sorun çözüldü fakat Valorant kafama takıldı daha önce olmuyordu

GTA 5 HDD ama harici 1TB 3.0 Valorant SSD de

GTA 5'te V-Sync açtım sorun çözüldü fakat Valorant kafama takıldı. Daha önce olmuyordu.

GTA 5 HDD ama harici 1TB 3.0 Valorant SSD de
GTA 5'i SSD'ye kurun. Valorant'ta yaşadığınız fps kaybının nedenini yukarıda anlattım. Sizle ilgili bir durum değil o.
Çatışmalarda yetenekler ve mermiler daha çok olacağı için ekran kartı normalden fazla görüntü oluşturuyor ve bu yüzden fps düşüyor. GTA 5' te kaç FPS'ten kaç FPS'e düşüyor hocam ve hangi ayarlar?
Nedeni bu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı