i5-9400F ve GTX 1660 Ti Sistem Alınır mı?

Benim alacağım sistem. 6K fiyatı var hoşuna giderse al.

NOT : Ben şimdiki bilgisayarımdaki HDD'yi kullanacağım için Herhangi bir depolama birimi koymadım. Sen istersen eklersin.

Screenshot_1.png

PSU hariç güzel sistem ama fiyatı pahalı. Daha ucuza bulunursa rahatlıkla alınabilecek bir sistem.
9400F tam F/P işlemci ve 800 liraya kadar düşüyor fiyatı.
1660 Ti yerine 2060 alırsan daha iyi olur.

Benim düşüncelerime Göre İ5 9400F bi zaman sonra çöp olacağı için alınmaz. Herkez fiyatına ve performansına göre f/p ürünü diyor ama aslında ömürü çok fazla değil.Benim düşüncem bu yönde

i5-9400F yerine Ryzen 5 2600'lü bir sistem daha çok işinize yarar gibime geliyor.
SSD veya Hard disk ile 5300₺lik sistem bu da nasıl sizce herkes r5 2600 ü daha çok öneriyor.
Screenshot_20191104_215249_com.android.chrome.jpg

Benim düşüncelerime Göre İ5 9400F bi zaman sonra çöp olacağı için alınmaz. Herkez fiyatına ve performansına göre f/p ürünü diyor ama aslında ömürü çok fazla değil.Benim düşüncem bu yönde
İ5-9400F Bi zaman sonra neden işe yaramaz olacak açıklar mısınız pek bilgim yok bu konuda

Son düzenleme:
i5-9400F tek çekirdek performansı iyi bir işlemci. Ryzen serisi işlemciler ise çoklu çekirdek performansında daha başarılı. Bazı oyunlar için (mesela CS:GO) tek çekirdek performansı daha önemli ama zaten eski ve çok performans istemeyen bir oyun. Örneğin iş Red Dead Redemption'a, Cyberpunk'a, Metro Exodus'a gelince çoklu çekirdek performansı öne çıkar. Sanırım arkadaş bu yüzden ömrü fazla değil demiş, gerçi ben pek katılmıyorum yorumuna. En az Ryzen 5 2600 kadar iş görecektir 9400F.

RAM olarak tek 16GB yerine 2x8GB almanız çok daha iyi olur. Çift kanal kullanmak RAM'lerden aldığınız verimi arttırır. Ayrıca anakart olarak B350M tercih etmeyin, eski bir model. En azından B450M serisinden bir model olsun anakartınız. Aynı kasanın 3x RGB fanlı modeli de olması lazım. Fiyat farkı çok yoksa onu tercih edin, kasa içindeki hava sirkülasyonunu daha iyi sağlarsınız.

Sanıyorum Vatan'dan oluşturdunuz bu sistemi. Vatan'dan alacaksanız bile KDV indirimi falan bekleyin, KDV indirimi haricinde piyasanın üzerinde satıyor çünkü Vatan Bilgisayar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı