i5 9400F ve RX 570 Yüksek CPU kullanımı

EnesBOU

Hectopat
Forza Horizon 4 oyununda 90 100 arası kullanım oluyor, FarCry 5 dede keza böyle. Arkada bir şey açık da değil, sorun ne olabilir? RAM 8 GB, ondan kaynaklı olabilir mi? Not: Ekran Kartı RX 570

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemciyle RTX 2060 kullanan olduğu için bende garipsedim ilk ama test videolarını izlerseniz gayet normal olduğunu görürsünüz. Özellikle işlemci yiyen oyunlarda, (CS:GO, Far Cry 5, Forza Horizon) gayet normal. Zaten darboğaz olmadığı için ve ekran kartının tüm gücünü aldığınız için pek bir şey fark etmez. En iyisi 8 GB RAM daha alın ve keyfinize bakın. :)
Baktığım video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

6C/6T'ler 2 yıl sonra kullanılamaz hale mi geliyor? 🤔. 3 yıllık i5 7500'üm var, BF1 Online gibi işlemci canavarı oyun da dahil olmak üzere piyasadaki birçok oyunu güzel bir çalıştırıyor. 4C/4T'ler bile bu kadar uzun süre dayanabilmişken, 6C/6T'lerin bu noktada en az 3-4 yıl ömürleri olduğunu düşünüyorum. Bu arada yanlış anlaşılmasın, Intel'in günümüze kadarki olan süreçte thread sayısı az olan işlemcileri pahalı fiyatlandırma politikasıyla birlikte sunmuş olmasının yanında, işlemci gücü odaklı odaklı oyun ve uygulamalar karşısında kısa ömürlü olması, her 2 senede soket değiştirmesi...vs, elbette ki ben de dahil olmak üzere, hepimizin bu markadan soğumamıza neden olan başlıca sebeplerden birkaçı. @Silinen üye, özellikle AMD Ryzen 5 ve 7 serisi işlemcilerin fiyat ve performans anlamında ulaşmış olduğu başarısı gerçekten takdir edilesi düzeyde ve bu başarısını devam ettirdiği sürece, uzun bir süre kullanıcı dostu olmaya devam edecek gibi duruyor ve uzun süreli kullanımda çoklu çekirdek avantajını beraberinde getiren AMD Ryzen serisi işlemci kullanılması gerektiğini vurgulamanızı çok doğru buluyorum ancak belirtmiş olduğunuz tahmin kanımca biraz realiteden uzak duruyor gibi. Bu sürenin normal bir kullanıcı için 3-4 seneye kadar çıkacağını düşünüyorum. Ama yine de neyin ne olacağı belli olmaz, sadece bir tahmin. @EnesBOU, Forza'dan stabil bir performans elde edebilmeniz için RAM miktarınızı 16 GB'a (2X8 şeklinde) yükseltmenizi tavsiye ederim. Bu arada 9400F işlemcisi %90+ kullanıma ulaşsa da GTX 1660Ti'ya kadar olan ekran kartlarını, işlemciye yük bindiren oyunların çoğu da dahil, 1080p'de tam anlamıyla besleyebilecek kapasitede. RX 570'e herhangi bir şekilde darboğaz yapması imkansız. Bu noktada içiniz rahat olsun. Ama belli bir süre sonra şüphesiz ki çekirdek sayısı gelecek nesil oyunlar için yetersiz hale gelecek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı