İ5-9400F vs Ryzen 2600x

Bir yazı okumuştum, ilerideki oyunlarda çoklu çekirdeğin önemi artacak diye. Doğruluk payı nedir?

İntel yeni işlemci çıkarana kadar AMD piyasanın babası olacak.

Peki piyasanın bundan haberi var mı? Pazar hakimiyeti %75-%80 gibi bir pay ile Intel'de. AMD ilerleyişini tam hız sürdürüyor ama.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda PUBG gibi optimizasyonu berbat olan bir oyunda 35-40 FPS civarı fark atmış 9400F. Onun dışında FPS farkı ortalama 10 civarlarında. 2600X BF5 ile ilginç bir şekilde öne geçmiş. Karar sizin. 2600X'in avantajlarını saymıyorum. AMD sistemlerde yaşanan bellek sorunları konusunda zaten katılıyorum arkadaşlara.

Gerçi bunlar birbirlerine rakip işlemciler değiller ama fiyat konusunda benzerler. O açıdan bakılabilir.

Bir yazı okumuştum, ilerideki oyunlarda çoklu çekirdeğin önemi artacak diye. Doğruluk payı nedir?
Kimse bilemez ilerde neler olacağını. Ben şimdiye bakarım, eskiden şimdi ki dövre kadar hep tek çekirdek önemli oldu. Önceden görme gibi huyum yok
Çok doğru. Ryzen bu forumda bu kadar mehşur olsa da her yerde öyle değil. Çoğu kişinin gönlü Intel`den yana. Çünkü eskiden beri Intel kullandık ve bize sorun çıkardmadı hiç bir zaman. Yıllardır kullanılıyor ve hala 3-4.cü nesil işlemcileri kullanılmakta.

Şu oyunlarda tek çekirdekçi arkadaşlar galiba konsolları keyfinden 8 çekirdekli sanıyor. Tek çekirdek performansıyla çalışan oyun yok piyasada, tüm çekirdekleri kapatıp, kalan tek çekirdeğin hızını arttırabildiğiniz kadar arttırıp oyuna girin bakalım ne olacak. Zaten çoğu oyun 4 işlem birimi altı çalışmıyor bile (bunun için en az 2 çekirdek 4 thread bir işlemci lazım alın bakalım Pentium Gold oyun oynayabilceniz mi rahat). Ayrıca günümüzdeki çoğu oyun çok çekirdekte daha fazla performans veriyor. Ha oyun desteklemese bile arka plan uygulamaları (Windows, konuşma uygulamaları vb. şeyleri dağıtıp) bundan faydalanacak. Her türlü faydamıza. Ve çok bilmiş arkadaşlar madem ev kullanıcıları için çekirdek önemli değil, Ryzen'dan sonra Intel neden çekirdekleri arttırdı?

Taş gibi işlemciler yaptılar özellikle 22 nm sürecine geçiş ile. Oradan meyveleri güzel topladı. Hala İ3 4150 kullanıyorum. Ama AMD'nin başına bir şey gelmemesi için dua edin. Benden söylemesi.

Ryzen 3000 için söylemiştim :d.

Madem tek amaç oyun o zaman çare İ5 9400F. Yalnız 1-2 yıl sonra 2K monitöre geçip RTX 2080 falan almayı düşünürseniz o zaman üzülebilirsiniz.

3. nesiller ile AMD %20-25'ten %40'a kadar çıkar bence. Sızdırılan haberler doğru olmasa da yakın fiyat daha iyi performans olayı gerçekleşirse güzel olabilir. Ayrıca İntel'in stok fanlarını değiştirme zamanı da geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…