İ5-9400F vs Ryzen 2600x

Arka planda fazladan uygulamalar çalıştırıyorsan 2600X, saf oyun oynayacaksan 9400F.

--------------------------
AMD'nin çoklu çekirdekte de şimdilik iyi olduğunu düşünmüyorum. Umarım yeni seri ile fikrim değişir. Elimdeki 8700K 6/12 işlemci ve 5 GHz overclocklu. Ryzen 7 2700X ise 8/16 bi' işlemci. 8700K'nın oyunlarda ciddi fark açmasını geçtim, bazı durumlarda 2700X'in stok render performansına ulaşabiliyor. Hatta çok ufak farklarla geçebiliyor. Alttaki örnek gibi ve ben bu işlemci için sadece 1600 TL ödedim. Ben alırken 2700X'in fiyatı yeni olduğundan olsa gerek daha yüksekti. Darboğaz konusuna girmiyorum bile ki imkansız bi' olay. (RAM hızlarını test için eşitledim.)

bmw.png

Bu da stok 2700X.

amd.png

Arka plandaki resim aynı değil diye takılanlar için link bırakıyorum. Bu sadece bir örnek. Farklı testlerde farklı sonuçlar olabilir. Konuyla şu bakımdan alakalı. AMD eşit şartlarda teklide olduğu gibi çokluda da Intel'in gerisinde. Normal şartlarda 2600X'in 8700K'ya rakip olması gerekirdi. Ancak yanına bile yaklaşamıyor. Bu durumun Zen2 ile halledilmesini umuyorum ki halletmişler gibi görünüyor.

Güzel ? Yani FX serisi iyi mi :D
Hmm. Anlamadıysanız şöyle açıklayayım. FX serisine iyi demiyorum. Fakat çoklu çekirdek kullanımı ileride artacak ve AMD en mantıklısını yapıyor "bence". Ryzen serisi FX serisi gibi çöp değil. Aksine daha çok iş yapar. :) Fakat dediğim gibi İntel'de yerinde saymayacaktır. Mutlaka bir atılım olur.

Kimse bilemez ilerde neler olacağını. Ben şimdiye bakarım, eskiden şimdi ki dövre kadar hep tek çekirdek önemli oldu. Önceden görme gibi huyum yok :D

Çok doğru. Ryzen bu forumda bu kadar mehşur olsa da her yerde öyle değil. Çoğu kişinin gönlü Intel`den yana. Çünkü eskiden beri Intel kullandık ve bize sorun çıkardmadı hiç bir zaman. Yıllardır kullanılıyor ve hala 3-4.cü nesil işlemcileri kullanılmakta.
Yanlış anlamayın, önceden görün demedim. Sadece, oyun endüstirisinde bilgili olan insanlar söylemekte bunu. Belki bunun ile ilgili benim okumadığım bir yazı okumuşsunuzdur diye sordum.

Yanlış anlamayın, önceden görün demedim. Sadece, oyun endüstirisinde bilgili olan insanlar söylemekte bunu. Belki bunun ile ilgili benim okumadığım bir yazı okumuşsunuzdur diye sordum.
Yok hocam yanlış anlamadım, kusura bakmayın :D
Sadece geleceği kimse bilemez. Eğer çok çekirdek önemli olursa, Intel`de boş-boşuna durmaz her halde.

Sadece geleceği kimse bilemez. Eğer çok çekirdek önemli olursa, Intel`de boş-boşuna durmaz her halde.
Yok sorun değil, sorun bende zaten yanlış anlaşıldıysa da.
Intel de yavaş yavaş çok çekirdek performansı için adımlar atıyor zaten.

Intel zaten boş boşuna durmuyor ki, U serisinde bile çekirdekleri arttırdılar.

i5-9400F arkadaşın attığı videoda da rakibi Ryzen'a kıyasla %20 daha fazla işlemci kullanıyor, 20% daha fazla yoruluyor ama Ryzen darboğaz yapıyor i5-9400F yapmıyor anladım abi, çok daha rahat çalışan Ryzen darboğaz yapıyor i5 yapmıyor güzel mantık 😂

i5-9400F arkadaşın attığı videoda da rakibi Ryzen'a kıyasla %20 daha fazla işlemci kullanıyor, 20% daha fazla yoruluyor ama Ryzen darboğaz yapıyor i5-9400F yapmıyor anladım abi, çok daha rahat çalışan Ryzen darboğaz yapıyor i5 yapmıyor güzel mantık [emoji23]
Boşver fan bunlar fan anlamıyorlar. Çok şey yapmayın. Recep Beyi de mi izlemiyor bu arkadaşlar anlam veremiyorum. Yukaridaki arkadaş çoklu çekirdekte bile İntel'i geçemediler diyor. Saymayı mı bilmiyorsunuz anlamadım ki.[emoji23]

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı