İ5-9400F vs Ryzen 2600x

aradaki tekli çekirdek performansı çok az görünüyor ama😁.
çoklu çekirdek bakımından da Ryzen 2600 tokatlıyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    33,8 KB · Görüntüleme: 99
Ömrü boyunca aynı ekran kartını mı kullanacak?
3070 kullanan adam da bu işlemciyi kullanmaz herhalde ?
Ömürlük istiyorsa i7-i9-r7 alması lazım. Bizim şimdiki önerilerimiz günü kurtarmaya yönelik.
En basit örnekleri.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20190608-220510.png
    Screenshot_20190608-220510.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 106
  • Screenshot_20190608-220440.png
    Screenshot_20190608-220440.png
    835 KB · Görüntüleme: 95
Anlıyorum fakat multi-core skorunda da 2600X ciddi bir şekilde önde.
Hocam zaten AMD her zaman çoklu çekirdek yönünde Intel`den daha üstün. Fakat, çok çekirdek render ve autocad gibi işler için yarıyor. Oyun için tek çekirdek önemli, Intel`de sırf tek çekirdek geliştiriyor.
aradaki tekli çekirdek performansı çok az görünüyor ama😁.
çoklu çekirdek bakımından da Ryzen 2600 tokatlıyor.
Oyun zamanı napacaksanız çok çekirdeği ? Çok çekirdek ek bir FPS artışı sağlamıyor malesef.

Hocam zaten AMD her zaman çoklu çekirdek yönünde Intel`den daha üstün. Fakat, çok çekirdek render ve autocad gibi işler için yarıyor. Oyun için tek çekirdek önemli, Intel`de sırf tek çekirdek geliştiriyor.
İntel yeni işlemci çıkarana kadar AMD piyasanın babası olacak. Sırf çoklu çekirdeği daha az diye.

Render için AMD, oyun için Intel, ancak Intel ile AMD arasında çok fazla render süre farkı yok, iş oyuna gelince Intel ile AMD arasında %20'lik fark var. Özetle render yaparken AMD 1 dakika önde, oyun oynarken Intel ise 20 FPS önde.
MEHMETCAN494 dedi:
Öncelikle intel fanı değilim. Yıllardır amd kullandım fakat son topladığım AMD sistemde RAM sorunu, donma ve mavi ekran sorunları yaşayınca soğudum sistemi sattım, Intel'e geçtim rahat nefes alabildim. Oyuncuyum intelden memnunum, evet fiyat olarak yüksek fakat hakkını veriyor.
Intel senelerdir 14 nm mimarisini ve 1151 soket yapısını geliştiriyor ve sürekli stabilize ediyor. Şu anki Intel tabanlı sistemimi 1.5 senedir kullanıyorum tek mavi ekran vs. görmedim. AMD ise bu tür hataları geri plana atmak için sürekli bakın ben çekirdek ekledim diyor. İyi güzelde kardeşim bu sistemler hazır mı o kadar çekirdeğe? Ev kullanıcısı bu deneyime hazır mı? Halihazırda bulunan binlerce program tek çekirdek gücüne bakıyor. AMD'nin piyasayı aniden geri alma çabası elbette ki hataları doğuracak ve bu hataların 3000 serisiyle düzeleceğine hiç inanmıyorum. Intel'in biz daha iyiyiz diye uyguladığı fahiş fiyat politikasını da kınıyorum.
#alıntı

Render için AMD, oyun için Intel, ancak Intel ile AMD arasında çok fazla render süre farkı yok, iş oyuna gelince Intel ile AMD arasında %20'lik fark var. Özetle render yaparken AMD 1 dakika önde, oyun oynarken Intel ise 20 FPS önde.
Günde 100-150 render yapın , her birinde 1 dakika fazladan beklemeyi deneyin isterseniz. Zaten fark daha fazla.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı