Alperen 06
Hectopat
- Makaleler
- 1
Çoklu çekirdekten bahsedenleri anlamıyorum ben fps diyorum siz render diyorsunuz ?
Neden sinirleniyorsunuz?Çoklu çekirdekten bahsedenleri anlamıyorum ben fps diyorum siz render diyorsunuz ?
Bir yazı okumuştum, ilerideki oyunlarda çoklu çekirdeğin önemi artacak diye. Doğruluk payı nedir?Hocam zaten AMD her zaman çoklu çekirdek yönünde Intel`den daha üstün. Fakat, çok çekirdek render ve autocad gibi işler için yarıyor. Oyun için tek çekirdek önemli, Intel`de sırf tek çekirdek geliştiriyor.
Oyun zamanı napacaksanız çok çekirdeği ? Çok çekirdek ek bir FPS artışı sağlamıyor malesef.
İntel yeni işlemci çıkarana kadar AMD piyasanın babası olacak.
Kimse bilemez ilerde neler olacağını. Ben şimdiye bakarım, eskiden şimdi ki dövre kadar hep tek çekirdek önemli oldu. Önceden görme gibi huyum yokBir yazı okumuştum, ilerideki oyunlarda çoklu çekirdeğin önemi artacak diye. Doğruluk payı nedir?
Peki piyasanın bundan haberi var mı? Pazar hakimiyeti %75-%80 gibi bir pay ile Intel'de. AMD ilerleyişini tam hız sürdürüyor ama.
Bu videoda PUBG gibi optimizasyonu berbat olan bir oyunda 35-40 FPS civarı fark atmış 9400F. Onun dışında FPS farkı ortalama 10 civarlarında. 2600X BF5 ile ilginç bir şekilde öne geçmiş. Karar sizin. 2600X'in avantajlarını saymıyorum. AMD sistemlerde yaşanan bellek sorunları konusunda zaten katılıyorum arkadaşlara.
Gerçi bunlar birbirlerine rakip işlemciler değiller ama fiyat konusunda benzerler. O açıdan bakılabilir.
Çok doğru. Ryzen bu forumda bu kadar mehşur olsa da her yerde öyle değil. Çoğu kişinin gönlü Intel`den yana. Çünkü eskiden beri Intel kullandık ve bize sorun çıkardmadı hiç bir zaman. Yıllardır kullanılıyor ve hala 3-4.cü nesil işlemcileri kullanılmakta.
Ryzen 3000 için söylemiştim :d.Peki piyasanın bundan haberi var mı? Pazar hakimiyeti %75-%80 gibi bir pay ile Intel'de. AMD ilerleyişini tam hız sürdürüyor ama.
Bu videoda PUBG gibi optimizasyonu berbat olan bir oyunda 35-40 FPS civarı fark atmış 9400F. Onun dışında FPS farkı ortalama 10 civarlarında. 2600X BF5 ile ilginç bir şekilde öne geçmiş. Karar sizin. 2600X'in avantajlarını saymıyorum. AMD sistemlerde yaşanan bellek sorunları konusunda zaten katılıyorum arkadaşlara.
Gerçi bunlar birbirlerine rakip işlemciler değiller ama fiyat konusunda benzerler. O açıdan bakılabilir.
Ryzen 3000 için söylemiştim :d.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.