i5 9400F vs Ryzen 5 2600

@Abu!
Neden pişmanlıkmış? Asıl AMD almak pişmanlıktır. Hele bak AMD yüzünden Detroit Become Human oynayamıyorum.
Attığım videoları izle. Neden pişmanlık anlayacaksın. i5 6402P'den R5 2600'e geçiş yaptım dünyalar kadar fark var arada.
R5 3600 aklımda ama fiyatı biraz fazla indirim olursa ona bakıcam
Dostum işlemci kolay kolay değişen bir parça değil. O yüzden almışken 200-300 TL verip iyisini almak daha mantıklı. Emin ol o Intel işlemci ile bir süre sonra darboğaz yaşayacaksın. Tecrübeyle sabit bu.
Bu forumda işlemci konusunda tecrübe eden insan dışında pek güven duyma insanlara. Çok tartıştım burada İ5 6402P GTX 1060'a darboğaz yapıyor diyordum. O işlemci o ekran kartına darboğaz yapmaz denilip 'Yanlış Bilgilendirme' cezası bile yemişliğim var. Ama kullanan onlar değil bendim ve yapıyordu.

Son düzenleme:
Peki i5 9400f ileride darboğaz sorunu yaşatırmı işlemci kullanımı yüksek görünüyo testlerde çünkü
İşlemci kullanımının yüksek olması seni neden endişelendirdi ki?
Fx 6300 bile kendini daha az kullanıyor; senin mantığınla 6300,9400F' den daha güçlü oluyor.
9400F 2070' e kadar yolu var.
İkisi arasında 9400F bence daha mantıklı. Yanına Ex B365m-V anakart öneririm anakart almadıysan.

İkisinden de daha iyi bir işlemci olan R5 3600'e neden bakmıyorsunuz? İlla ikisi arasında seçim yapacaksanız R5 2600 derim. Intel i5 işlemci almak pişmanlıktır.
@Abu! 2600X ve RTX2060 sistemim var. Aleni darboğaz yaşıyorum sebebi ne olabilir? Windows sürümünden BIOS sürümüne aklına gelecek her şey güncel. GTA 5 35 FPS'lerde.

@Abu! 2600X ve RTX2060 sistemim var. Aleni darboğaz yaşıyorum sebebi ne olabilir? Windows sürümünden BIOS sürümüne aklına gelecek her şey güncel. GTA 5 35 FPS'lerde.

Sen bana cevap verdin ben de sana veriyim.
Arkadaşda R5 2600 ve rtx2060 var ama dar bogaz
yok ama senin olay cidden tuhaf eğer hazir sistem aldıysan gonder baksınlar.Ya ısınıyor yada parçaların birin de sıkıntı var ısılarda bahseder misin?
Windows sürümün kaç?

Sen bana cevap verdin ben de sana veriyim.
Arkadaşda R5 2600 ve rtx2060 var ama dar bogaz
yok ama senin olay cidden tuhaf eğer hazir sistem aldıysan gonder baksınlar.Ya ısınıyor yada parçaların birin de sıkıntı var ısılarda bahseder misin?

Windows sürümün kaç?
1909, kendim kurdum. Bilgisayarımda ısinma yok ama bariz bir performans düşüklüğü var ve GTA5'de işlemci yüksekken, ekran kartı düşük kalıyor çözemedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı